Efendija i maneken iz Hrvatske zlostavljao suprugu pred djecom

Podijelite vijest

Nakon što su 24sata objavile intervju sa vinkovačkim efendijom Mirzom Delićem, koji se u svoje slobodno vrijeme bavi modelingom, Mirza je pokupio veliki broj simpatija na društvenom mreži Facebook. Ovo su samo neki od komentara koje vam donosimo.

Mirza tvrdi da je odgojen u tradicionalnoj obitelji, ali ne toliko da bi kao klinac želio biti hodža, nisam osjećao božji poziv i slično. No kao vjernik mislio je da ništa nije slučajno. “U vrijeme kad sam se trebao opredijeliti za svoj životni put već sam upisao tehničku školu u Vinkovcima. Tih su dana u vinkovački mesdžid (džamija bez minareta) došli sadašnji muftija i njegov zamjenik koji su putovali u Sarajevo. Oni su me pitali o planovima za školovanje, bih li želio doći k njima u Zagreb, ponudili su mi stipendiju i internat. Zvučalo mi je zanimljivo. Došao sam na treći ispitni rok, prošao i ostao u Zagrebu. Tako je krenula moja priča – govori vinkovački glavni imam Mirza ef. Delić, koji je svoju vjersku službu preuzeo 2007. godine, otkad vodi Medžlisu Vinkovci. Naime, nakon srednjoškolskog školovanja u Zagrebu završio je Fakultet islamskih znanosti u Sarajevu i vratio se doma.”

ČITAJ JOŠ:  Pokušao zapaliti tri pekare pa završio u policiji

Efendija Mirza Delić je bio u braku sa Amelom Delić sa kojom ima dvije curice Aminu i Ajnu rođene 2008. i 2012. godine.

Pred djecom, u prostorijama Islamske zajednice u Vinkovcima nasrnuo na suprugu Amelu

Naime, Općinski sud u Vinkovcima po sucu Dubravki Pažen donio je presudu zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji 7.2.2022. gdoine u Vinkovcima.

Kako piše u presudi, okrivljenik Mirza Delić rođen 1989. godine u Vinkovcima, zaposlen, rastavljen, otac dvoje djece dužan je platiti kaznu od 1.500 kuna zbog nemilog događaja koji se desio 29.5.2020 godine u Vinkovcima gdje je u uredu Islamske zajednice, u nazočnosti djece Amine i Ajne počinio nasilje u porodici prema supruzi Ameli Delić, psihičko nasilje na čin da joj se obratio pogrdnim riječima: “Kravo jedna, smeće jedno, govno jedno, ti si maloumna”, što je kod istih prouzročio povredu dostojanstva i uznemirenost, a potom je upotrebio fizičku silu, usljed koje nije nastupila tjelesna ozljena, na način da ju je rukama izgurao iz ureda, piše Crna-Hronika.

ČITAJ JOŠ:  Svećenik zaveo udatu ženu

Podijelite vijest