Screenshot 5 49
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 25, 2021 @ 9:50
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Kuhinja može postati prilično neuredno mjesto u kući ako nemate vremena za redovno čišćenje, a uz to se masnoća na ploči šporeta nakuplja rekordnom brzinom.

Chantel Mila iz Melbournea, koja je poznata po svojim jednostavnim, ali efikasnim videozapisima o čišćenju, otkrila je kako napraviti sprej za odmašćivanje kako bi vaša kuhinja ostala blistavo čista.

Ona je napravila sprej koristeći četiri prirodna sastojka – bijeli ocat, vodu, tekućinu za pranje posuđa i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna.

“Ovaj jednostavan sprej za kućne radinosti odličan je za uklanjanje čvrste prljavštine i masti s kuhinjskih ormara u cijeloj kuhinji”, navela je.

Pogledajte video OVDJE

Sastojci potrebni za sprej:

jedna šolja bijelog octa

jedna šolja vode

jedna kašika tečnosti za pranje suđa

četiri kapi eteričnog ulja limuna

U videu je Mila napravila mješavinu, poprskala je na svoje bijele kuhinjske ormare, a zatim obrisala površinu krpom od mikrovlakana.

Kombinirani sastojci dobro djeluju zajedno u borbi protiv ulja, masti i neželjenih kuhinjskih mrlja. Ocat je prirodno antibakterijsko rješenje koje se može sigurno upariti s tekućinom za pranje posuđa u borbi protiv teških mrlja. Korištenjem eteričnog ulja kuhinja bi ostala svježa i čista.

Sprej za čišćenje savršen je za one koji žele izbjeći upotrebu jakih hemikalija pri čišćenju kuhinjskog šporeta, stola i ormara.

LIDER