Portal 072info

EHF suspendovao Rukometni savez Bosne i Hercegovine

Stanje u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine je nikada lošije. Konstante turbulencije vode rukomet u stranputicu, a očito su u EHF-u stvari odlučili preuzeti u svoje ruke.

Naime, iz ureda predsjednika EHF-a danas je upućeno pismo na adresu Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, ali i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, a koje se tiče aktuelnog stanja u Rukometnom savezu BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za Faktor su iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine potvrdili da je pomenuto pismo stiglo na adresu OKBiH, ali iz ove istitucije nisu mogli dati bilo kakve informacije vezane za sami sadržaj pisma. Kako su nam kazali više detalja bit će poznato u ponedjeljak.

U pismu, u čiji je posjed došao i Faktor, navodi se kako je sami vrh EHF-a upoznat sa stanjem u bh. rukometu, te da je krovna evropska rukometna asocijacija u nekoliko navrata našoj zemlji pvjerevala organizaciju turnira, a da je uz sve to svjesna kompleksnosti političke situacije u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nakon povlačenja generalnog sekretara RSBiH, koja je bila naša posljednja kontaktna tačka, odgovorna tijela moraju pod hitno poduzeti određene korake kako bi se izbjegle ozbiljne posljedice porukomet u Bosni i Hercegovini – navodi se u pismu koje potpisuje predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

Iz EHF-a u pismu su obavijestili da nijedan tim iz BiH u budućnosti neće moći igrati bilo kakva takmičenja, a to se odnosi već na ovu sezonu evropskih klupskih takmičenja, kao i na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje počinju u oktobru ove godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Izvršni komitet EHF-a suspendovat će RSBiH na svom narednom sastanku sredinom septembra – navode iz EHF-a, s datim jasnim rokom i svojevrsnim ultimatumom da se insititucije koje su dobile pismo EHF-a jasnim saopćenjem oglase do 20. augusta 2018. godine, a o cijeloj situaciji informisao i IHF.

Na kraju su iz EHF-a naveli kako se iskreno nadaju da će se cijela situacija riješiti brzo i efikasno, na najbolji mogući način po olimpijski sport rukomet.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Faktor.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME