Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

EEA6656B 77F9 47B4 B5D7 DA76AECCABAF
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore, da vidite da će izabrati dobre i sposobne ljude!

Miodrag Živanović: “Svaki grad u Bosni je nešto što je moje; ja to nosim u sebi! Čestitam svim žiteljima Bosne i Hercegovine današnji praznik! I ne samo njima, nego svima onima koji nose slično onome što ja nosim, bez obzira gdje žive! Filozofija Bosne je moguća i nastala je iz poezije.

U našoj filozofiji ima dosta topline, a ona je inače hladna i tegobna. U posljednje vrijeme smo izgubili smisao za drugog i drugačijeg. Historija se ponavlja. Nekada kao tragedija, nekada kao komedija.

Nas su u ponavljanju historije kačile tragedije… takva nam je bila sudbina.

Želim da nam se budućnost ponovi kao komedija, kao građenje, tkanje onoga što se naziva budućnost!”

Ejup Ganić: “Naši mladi su dio svjetske elite u smislu poznavanja modernih tehnologija; u toku su sa modernim zbivanjima. Moja preporuka je da ne žure sa odlaskom iz naše zemlje.

Ova zemlja nema razvijen demokratski i politički sistem. Ako bi 70 ili 80% ljudi izašlo na izbore – nešto bi se promijenilo nabolje! Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore, da vidite da će izabrati dobre i sposobne ljude! Stanje kakvo danas imamo nije dobro!”