EEA6656B 77F9 47B4 B5D7 DA76AECCABAF
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 26, 2021 @ 9:10
KATEGORIJA: Vijesti
FIXGEHALT

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore, da vidite da će izabrati dobre i sposobne ljude!

NER FIT

Miodrag Živanović: “Svaki grad u Bosni je nešto što je moje; ja to nosim u sebi! Čestitam svim žiteljima Bosne i Hercegovine današnji praznik! I ne samo njima, nego svima onima koji nose slično onome što ja nosim, bez obzira gdje žive! Filozofija Bosne je moguća i nastala je iz poezije.

U našoj filozofiji ima dosta topline, a ona je inače hladna i tegobna. U posljednje vrijeme smo izgubili smisao za drugog i drugačijeg. Historija se ponavlja. Nekada kao tragedija, nekada kao komedija.

Nas su u ponavljanju historije kačile tragedije… takva nam je bila sudbina.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Želim da nam se budućnost ponovi kao komedija, kao građenje, tkanje onoga što se naziva budućnost!”

Ejup Ganić: “Naši mladi su dio svjetske elite u smislu poznavanja modernih tehnologija; u toku su sa modernim zbivanjima. Moja preporuka je da ne žure sa odlaskom iz naše zemlje.

Ova zemlja nema razvijen demokratski i politički sistem. Ako bi 70 ili 80% ljudi izašlo na izbore – nešto bi se promijenilo nabolje! Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore, da vidite da će izabrati dobre i sposobne ljude! Stanje kakvo danas imamo nije dobro!”

LIDER