Ejubović za 072info: Razočaran sam jer nismo vratili poziciju gradonačelnika, ali ponosan zbog ulaska u vijeće

Malik Ejubović

O protekloj godini, sjednicama vijeća, političkom događaju iz 2020. godine koji je ostavio najveći utisak na njega, u novogodišnjem intervjuu za 072info govorio je i doktor Malik Ejubović, vijećnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradskom vijeću Zenica. 

072INFO: Iza nas je 2020. godina, šta će Vam ostati u sjećanju na godinu iza nas? 

Godina koja je iza nas će mi ostati u sjećanju kao godina koja je bila obilježena mnogim profesionalnim izazovima. Pandemija koja je zadesila cijeli svijet nije zaobišla ni našu Zenicu, tako da sam od prvog dana do danas u određenom kapacitetu angažovan u borbi protiv iste. Na ličnom planu, bilo je određenih pozitivnih momenata zbog čega ću ipak moći pamtiti nešto ugodno iz ove godine. 

072INFO: Kada govorimo o politici, koji je događaj u prethodnoj godini ostavio najveći utisak na Vas? 

Mislim da je odgovor na ovo pitanje jednostavan. Prethodnu godinu ću pamtiti po izborima iz novembra. S jedne strane veliko razočarenje činjenicom da nismo mogli vratiti poziciju Gradonačelnika, a s druge lični ponos zbog ulaska u Gradsko vijeće. Bilo je tu nekih ličnih uspjeha na političkom planu kao što je izbor za Predsjednika odbora za međunarodnu saradnju Asocijacije mladih SDA Bosne i Hercegovine, što je značajan iskorak u ličnoj političkoj karijeri. 

072INFO: Iza Vas su dvije sjednice GV Zenica, kako gledate na trenutnu situaciju i rad vijeća?  

Ako se može suditi prema prethodne dvije sjednice, mislim da će atmosfera biti prijateljska i konstruktivna, uprkos određenim političkim razlikama, a što  jeste ljepota demokratije. Ne moramo se voljeti, ali se moramo poštovati. Klub vijećnika Stranke demokratske akcije će djelovati kao opozicioni klub, glasat ćemo za sve što je dobrobit za naše građane, ali ćemo argumentovano kritikovati sve što mislimo da treba, s konačnim ciljem da se postignu što bolja rješenja za Zenicu.

072INFO: Ako poredimo rad vijeća u prošlom i ovom sazivu, šta je i šta će biti razlika kada govorimo o političkoj opciji koju predstavljate? 

Nisam bio dio vijeća u prošlom mandatu tako da je nezahvalno komentarisati taj period, pogotovo što svi imaju različitu viziju dešavanja prethodne četiri godine.  Mogu govoriti za svoje djelovanje kao i za djelovanje kolega u narednom periodu i ono će biti usmjereno isključivo na rješenje problema naših građana.

072INFO: Na kraju, koja bi bila Vaša novogodišnja poruka građanima Zenice? 

Građanima Zenice želim dobro zdravlje, kao i svaki uspjeh na ličnom i poslovnom planu. Neka nas sve čuva dragi Bog i da sve što je bilo loše ostane iza nas.

Prethodni članakSedam navika kojih vam treba više u novoj godini
Sljedeći članakKim Jong-un: Marljivo ću raditi da se što prije ostvare želje našeg naroda