Ekipa ZDK pobjednik sportskih igara paraplegičara

25

Međunarodno otvoreno prvenstvo i 17. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH održani su na Atletskom stadionu u Zenici, u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH.

Ukupni pobjednik takmičenja je ekipa Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) koja je potvrdila dominaciju u svim kategorijama i disciplinama.

Domaćin takmičenja, po četvrti put, bilo je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, a učestvovalo je 90 takmičara iz cijele BiH koji su se takmičili u šest atletskih disciplina i šahu.

U ime premijera ZDK Mirze Ganića, učesnike takmičenja je pozdravio savjetnik Emir Vračo, koji je naglasio da Vlada podržava sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom, s obzirom na značaj sporta za održavanje psiho-fizičke kondicije i zdravstvenog stanja.

Podsjetio je da je Vlada prošlog mjeseca usvojila Lokalni akcioni plan iz oblasti invalidnosti za period od 2020. do 2021., čija će realizacija doprinijeti unapređenju prava i položaja osoba sa invalitetom u ZDK, saopćeno je iz press-službe ZDK.