Eklston nakon otkazivanja Velike nagrade Rusije: Oni ne shvataju da Putina nije briga za Formulu 1

11

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1, Berni Eklston (Bernie Ecclestone), smatra ispravnom odluku da se ruskim vozačima dozvoli da nastave da se takmiče, jer oni nemaju nikakve veze sa sukobom Rusije i Ukrajine.

Zbog rata u Ukrajini je prvobitno otkazana trka u Sočiju, koja je trebalo da se vozi 25. septembra, a potom je raskinut ugovor s Velikom nagradom Rusije.

– To nema smisla. Njihov cilj je da kazne Rusiju u sportskom smislu, ali to neće uticati na Putina. Njega ta trka ne zanima. Šta očekuju da u radi, da zaustavi invaziju? To je smiješno. Putin sigurno nije zadovoljan, ali u trenutku kada je cijeli svijet protiv njega, mislim da mu nije stalo do utrke Formule 1, rekao je Eklston stranim medijima, a prenosi SK.

FIA je saopštila da ruski vozači mogu da učestvuju u međunarodnim takmičenjima kao neutralni sportisti, a istakla je da državni simboli Rusije ne smiju biti istaknuti na opremi ili na vozilima.

– Kakve veze ruski vozač u Formuli 1 ima sa time što je njegova država u ratu? To nema nikakve veze. Ruski sportisti nemaju nikakve veze sa ovim sukobom. Oni nisu dio njega. Slučajno se dogodilo da su Rusi, zaključio je Eklston.

Prethodni članakMora u zatvor zbog 20 eura: Posudio novac za cijepanje drva, a nije ga vratio
Sljedeći članakDa li je moguća (nova) agresija na BiH?