Eko forum Zenica: Javna rasprava o izdavanju okolišne dozvole ArcelorMittalu

Eko forum Zenica: Javna rasprava o izdavanju okolišne dozvole ArcelorMittalu

Eko forum Zenica u saradnji s gradskom upravom i Federalnim ministarstvom okoliša i turizma organizirat će u ponedjeljak, 10. januara u velikoj sali Gradskog vijeća javnu raspravu o podnesenom zahtjevu privrednog društva ArcelorMittal d.o.o. Zenica za ponovno izdavanje okolišne dozvole.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma stavilo je na uvid dopunjeni zahtjev privrednog društva ArcelorMittal d.o.o. Zenica za ponovno izdavanje okolišne dozvole. Tekst dopunjenog zahtjeva dostupan je na web stranici Ministarstva.
Primjedbe na dopunjeni Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole mogu se dostaviti Ministarstvu u pisanoj formi u roku od 30 dana od dana javnog objavljivanja, odnosno do 14. januara ove godine.

– Kako se radi o pogonima i postrojenjima koja imaju značajan utjecaj na okoliš u Zenici, pozivamo Vas da učestvujete u ovoj javnoj raspravi, kako bi se otklonile sve nedoumice, dali odgovori na otvorena pitanja i kako bi nova okolinska dozvola osigurala dosljedno provođenje okolišnih propisa FBiH uz kontinuitet metalurške proizvodnje – navodi se u saopćenju Eko foruma Zenica.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE