Ekološke‌ ‌probleme‌ ‌u BiH moguće‌ ‌prijaviti‌ ‌putem‌ ‌stranice‌ ‌Eko BiH

jesen 1500x897 1024x612 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Aktivnosti 30 ekoloških organizacija iz cijele BiH koje su okupljene u Eko BiH mrežu od danas su dostupne na web stranici www.ekobih.net.

Prednost ove stranice, čiju izradu je finansirala Evropska unija, je alat koji omogućava građanima da kroz jednostavan formular prijave slučajeve narušavanja životne sredine u svojoj lokalnoj zajednici. Eko BiH mreža im može pružiti besplatnu stručnu i pravnu podršku kroz prikupljanje dodatnih informacija, prijavljivanje slučaja nadležnim organima i drugim načinima ostvarivanja prava na zdravu životnu sredinu.

-Trudili smo se da sadržaj i alati na web stranici budu lako dostupni i upotrebljivi za sve ciljne grupe. Stručnjaci i aktivisti koji žele da aktivno učestvuju u djelovanju Eko BiH mreže mogu jednostavno da popune pristupnicu za članstvo u mreži, dok građani mogu da prijave konkretne probleme – istakla je Vera Bulić, službenica za komunikacije na projektu Eko BiH.

Na stranici su dostupne i stručne publikacije, informacije o samim organizacijama koje su članice Eko BiH mreže, te pravnim slučajevima koje su ove organizacije pokrenule, a vezani su za narušavanje životne sredine.

Web stranica je predstavljena u Cineplexx-u Palas u Banjaluci, a nakon kratke prezentacije održana je i projekcija dokumentarnog filma “Čuvari rijeka” koji prikazuje borbu mještana brojnih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini protiv izgradnje malih hidroelektrana,saopštio je  Centar za životnu sredinu.

Fena

GODISNJICA
MARKETING