Ekonomistica u Maglaju nakon dva otkaza u godini pokrenula biznis

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tradicionalni stari obrt “Decoupage ART by Maja” vlasnice Maje Bajrambašić-Lepić uspješno ulazi u drugu godinu poslovanja. Zeničanka s adresom u Maglaju oduševljava svakim svojim novim radom, stječe nove kupce i širi svoje tržište.   

Ljubav i vještina 

Ova 36-godišnja diplomirana ekonomistica se, nakon dva otkaza u roku od godinu u struci zbog pandemije COVID-19, hrabro upustila u poduzetničke vode. Uspjela je, kako ističe, spojiti ljubav prema umjetnosti, vještine koje je stekla kroz školovanje i rad te je napisala biznis plan za svoju dekupaž radionicu i prijavila se u Općinu Maglaj za poticaj.

ČITAJ JOŠ:  Emotivna ispovijest amidže o samoubistvu Emraha, tragediji kada je njegov brat ubio suprugu pa sebe: Policija nam je rekla ko je slabog srca da ne ulazi u kuću (VIDEO)

– Nakon dobivanja sredstava od Općine registrirala sam obrt u jednom dijelu svoga stana i započela poslovnu priču. Najpopularniji proizvodi iz radionice su trio setovi tacni s dekorativnim staklom koje je otporno na toplotu, bomboneta i podmetači – rekla nam je Bajrambašić-Lepić.

Arhiv - Avaz
Spojila umjetnost i posao

Osim toga, dodaje, nudi i višenamjenske kutije, stalke za knjige te personalizirane zidne satove, također zaštićene dekorativnim staklom.

Kupaca ima

– Posla ima uvijek, nema radnog vremena i kupci su zadovoljni – priča nam Bajrambašić-Lepić.

ČITAJ JOŠ:  ZDK: Besplatnom obukom vozača privrednici sami osiguravaju radnu snagu

Ova uspješna žena je odnedavno pokrenula i radionice o osnovama dekupaža s predškolskom djecom, što joj pričinjava veliko zadovoljstvo jer može pomoći mališanima u razvijanju kreativnih vještina.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING