Ekonomska škola u Zenici otvara dva nova odsjeka

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

rsz_481500_390415194406333_716498182_n

Školsko zvono za sve učenice i učenike Ekonomske škole u gradu Zenici prvi put je zazvonilo davne  1959. godine, gdje je tada bilo upisano i prijavljeno 109 učenika, koji su bili raspoređeni u  četiri odjeljenja. U to vrijeme škola nije imala svoju zgradu, nije imala stalnog direktora, a većina profesora su bili vanjski saradnici, koji su radili i u ovoj školi.

Do danas u ovoj školi postojala su dva odsjeka i to ekonomski tehničar, gdje su učenici bili razvrstani u četiri odjeljenja i hotelsko – turistički tehničar, koji se sačinjavao od jednog odjeljenja. Ova oba odsjeka, u suštini su bila povezana, izuzev pojedinih predmeta, koji su se mijenjali, gdje učenici ekonomskog smjera nisu imali nekolicinu predmeta koje su pohađali učenici hotelsko – turističkog smjera.

Od ove školske godine, koja starta u septembru sa novim generacijama, Ekonomska škola je odlučila osnovati dva nova odsjeka i to finansijski tehničar i bankarski tehničar.

·         Konkurs za upis učenika u prvi razred Ekonomske škole

U prvi razred Ekonomske škole u školskoj 2013/2014.g. mogu se upisati učenici koji na dan upisa nisu stariji od 18 godina. Planom upisa upisat će se slijedeći broj odjeljenja i učenika:

– ekonomski tehničar 1 odjeljenje

– finansijski tehničar 1 odjeljenje

– bankarski tehničar 1 odjeljenje

– hotelsko-turistički tehničar 1 odjeljenje

 

Konkurs za upis u prvi razred traje od 12. juna do 19. juna 2013.godine u periodu od 9:00 do 12:00 sati u prostorijama Škole u Zenici.

Na konkurs za upis u prvi razred Ekonomske škole učenici su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju:

1. Zahtjev za upis (može se kupiti u Školi)

2. Izvod iz Matične knjige rodjenih

3. Originalnu svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi

4. Originalno uvjerenje o uspjehu u VI, VII i VIII razredu

5. Druga dokumentacija relevantna za utvrdjivanje bodova u skladu sa Kriterijima.


Napomena: Učenik generacije stiče pravo upisa u prvi razred bez bodovanja.

Pod jednakim uslovima prednost pri upisu imaju djeca poginulih boraca (šehida), ratnih vojnih invalida,boraca i djeca prognanika.

 

Više informacija zainteresovani mogu dobiti u Ekonomskoj školi ili na broj telefona: 032 401-741 ili putem e-maila: [email protected].

Kvalitet zasigurno nije upitan u ovoj srednjoj školi u Zenici i time, ako se niste odlučili, Ekonomska škola je pravi izbor za vas.