EKSKLUZIVNO: Andrea Mendoza, veliki fan naših Zmajeva, govori pred historijski susret

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Prelijepa Andrea, koja je zaludila cijelu Bosnu i Hercegovinu, te koja pruža nevjerovatnu podršku našim Zmajevima, posebno Edinu Džeki ma gdje on igrao ekskluzivno govori za naš portal o Edinu Džeki i cijeloj reprezentaciji. Hvala Andrei na razgovoru, te podršci, a kako je odgovorila na neka od pitanja pročitajte u nastavku.

Kada si prvi put čula za našeg reprezentativca, Edina Džeku i nacionalnu selekciju?

Andrea: “Prvi put sam za Edina čula dok je igrao za njemački Wolfsburg. Zapravo, nisam čak ni pratila tu ekipu nikada, ali jedan dan sam slučajno vidjela Edina kako igra, te od tada ne propuštam niti jedan susret njega i njegovog tima. Igru reprezentacije sam također počela pratiti od kada i Džeku, a igra cijelog tima je vrlo dobra i kvalitetna.”

Da li si ikada bila na utakmici Edina Džeke?

Andrea: “Da, naravno. Ovoga maja sam bila u St. Louis-u kada su igrali Man City i Chelsea. Vidjeti Edina uživo je bilo naprosto nevjerovatno i za mene vrlo lijepo iskustvo. U toj utakmici je postigao dva gola pa sam poslije toga bila poprilično sretna.”

Da li češ pratiti naše Zmajeve u utorak kada igraju historijski meč protiv Litvanije?

Andrea: “Naravno. Velika ljubav prema Džeki i generalno vašoj reprezentaciji mi ne bi dopustila da propustim niti jedan meč ikako. U utorak ću svakako pratiti utakmicu i držati fige Zmajevima u vrlo teškoj utakmici, ali ne sumnjam da će otići direktno na Svjetsko prvenstvo.”

Ako prođemo u Brazil, a svi se nadamo tome, da li ćeš ići na neku od utakmica naših Zmajeva?

Andrea: “Iako bih jako voljela biti dio priče Zmajeva u Brazilu, nažalost, neću imati dovoljno novca za taj daleki put i ulaznice. Naravno, ja ću svaku utakmicu gledati na svom TV-u kao i mnogi drugi ljudi koji nažalost nemaju priliku otići u Brazil.”

Da li postoji još neki igrač u našoj reprezentaciji osim Džeke koji ti je posebno drag?

Andrea: “Da budem iskrena, cijela reprezentacija je jako dobra, tako da je teško izdvojiti bilo koga osim Džeke kojeg jako volim. Naravno, tu su i Ibišević i Misimović koji su jako dobri, zatim Pjanić. Opet da budem iskrena, ne pratim toliko sve igrače pojedinačno, ali u reprezentaciji da.”

Da li ti igraš nogomet ili samo uživaš gledajući?

Andrea: “Na veliku žalost, nisam baš građena za nogomet niti imam neke vještine. Volim da igram, ali se ne takmičim. Naravno više sam ovaj drugi tip osobe koji voli da uživa gledajući.”

Andrea, hvala ti u ime cijele naše nacije što podržavaš Zmajeve. Da li imaš neku poruku za njih pred ovaj historijski susret?

Andrea: “Kao prvo, želim da im kažem da su sjajna ekipa i da bez ovako dobrih navijača ne bi mogli doći do ovog posljednjeg koraka. Mi smo ti koji ih guramo kroz utakmice i koji ima povećavamo adrenalin. Ja sam uvjerena da će oni na ovom Svjetskom prvenstvu napraviti dobar rezultat i unijeti neki poseban stil igre, te napraviti nešto neviđeno zajedno za navijačima, jer svakako da će ‘pregaziti’ Litvance i otići direktno u Brazil.”