EKSKLUZIVNO: Objavljen video naoružanog muškarca kod Vozuće

EKSKLUZIVNO: Objavljen video naoružanog muškarca kod Vozuće

Prava drama odvijala se sinoć u Vozućoj kod Zavidovića kada su zatečene i uhapsene dvije naoružane osobe u lovištu Miljevići, piše 072info.

Veliku reakciju javnosti izazvala je ova objava jer se nije znalo o kakvih osobama je riječ.

U nastavku prenosimo video u kojem je snimljen naoružani muškarac.

Podsjetimo, danas se oglasio i MUP ZDK o ovom slučaju, a saopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 20.04.2024. godine oko 18,45 sati Policijska stanica Zavidovići je od strane lovočuvara H.A. obaviještena da je isti na području mjesta Miljevići, Grad Zavidovići u području lovišta zatekao dva nepoznata lica sa vatrenim oružjem.

Odmah po dojavi na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići koji su na navedenoj lokaciji zatekli L.NJ., rođen 2000. godine, nastanjen u Banja Luci i L.N., rođen 2003. godine, nastanjen u Gradišci, koji su sa sobom imali vatreno oružje, jednu pušku M-48 sa četiri metka i baterijsku lampu, koja je ljepljivom trakom namontirana na pušci.

Navedena lica su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L.NJ.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Tokom kriminalističke obrade navedena lica su izjavila da su u mjestu Miljevići boravili sa svojim porodicama u povodu obilježavanja smrti njihove bake, te da su u jednoj staroj kući pronašli navedenu pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje su i zatečeni od strane lovočuvara.

Tokom dana od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići će biti poduzete potrebne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH u cilju utvrđivanja okolnosti posjedovanja navedenog oružja, a nakon kompletiranja dokumentacije protiv L.NJ. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen  izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica