Portal 072info

ELDIN VRAČE: Kasumoviću, provedite predizborno obećanje građanima i smijenite šefove službi!

Snaga Centra traži od Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da u djelo provede svoje predizborno obećanje građanima, te da smijeni ili preraspodjeli šefove službi u Gradskoj upravi.

Razlog za to nije “čišćenje kadrova”, nego očigledne opstrukcije, usporavanje i dezinformisanje vijećnika, Uprave i građana od strane postojeće “ekipe”, koja više od dvije decenije “vedri i oblači” u Općinskog, a sada Gradskoj upravi.

Najnovija blamaža, kojoj su izloženi vijećnici i građani sa obmanom podacima u vezi stanja zemljišta odmarališta Duće kod Omiša, stvar je preko koje ne treba i ne može preći prvi čovjek grada.

– Lično sam informisan od strane gradonačelnikovog saradnika Hazbe Ličine da “je u toku procedura uknjiženja”, što znači da se namjerno manipulisalo podacima. Čak i po objavljivanju Dnevnog reda “preskočen” je podatak da zemljište nije uknjiženo i da postoji “problem”, navodi Eldin Vrače, predsjednik SC.

Slična situacija je sa službama koje vode drugi gradonačelnikovi saradnici, poput Jugoslava Anđelića, Mirsada Helega, Semire Karić, jer se informacije kriju, selektivno daju ili se namjerno usmjeravaju na pogrešne prioritete.

-Javno pozivam gradonačelnika da iskoristi sve raspoložive ovlasti i ne dozvoli više da vijećnici, ali još bitnije – građani budu izmanipulisani lažnim, friziranim i svjesno nepotpunim podacima, selektivnim činjenicama, jer se time šteti Gradu Zenica i najavljenim promjenama.

-Također, tražimo javno objavljivanje svih podataka, ugovora, transfera u vezi gradnje GGM-a i da ostali podaci rada Gradske uprave postanu javni.  Nedopustivo je da saradnici Gradonačelnika plasiraju lažne informacije kako meni, tako i vijeću. Iznenađeni smo njihovim bojkotom i opstruiranjem rada vijeća i gradonačelnika i pozivam ih na odgovornost ili  da podnesu ostavke.

Eldin Vrače, predsjednik Snage Centra

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box