Eldin Vrače: Moja velika želja je da se pomire Fuad Kasumović i Miralem Galijašević

Da li Vas je SDA kupila preko dobijenog tendera od Elektroprivrede BiH i višemilionskog ugovora za Vašu firmu AE sigurnost?

– Što se tiče tendera, mogu reći da oni koji se bave biznisom znaju o čemu se radi. Na tom tenderu je urađen otvoreni postupak u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i provedena e-aukcija. Zar je potrebno više išta govoriti ili objašnjavati? Mislim da nisam prava adresa da se pitam za to, postoji Elektroprivreda BiH koja je provela postupak. Ja im ovim putem zahvaljujem što je to bio otvoreni postupak i što je tu provedena e-aukcija. Da nije bilo tako, da nije bio otvoreni postupak i e-aukcija, mi sigurno ne bismo dobili tender. Građani treba da znaju da sam ja u politiku ušao kao biznismen, kao poduzetnik, a nikako kao političar koji je otvorio firmu nakon toga. Moji su poduzetnici od 1989. i ja ću ostati poduzetnik do kraja života. U politiku sam ušao da pokušam da promijenim neke stvari.

Osim mene kao vlasnika firme, korist će imati i dosta porodica širom Bosne i Hercegovine, jer će 150 ljudi dobiti posao. Posjedujem ugostiteljski objekat – caffe Carpe Diem i restoran u centru Zenice, a uskoro otvaram i hotel u istoj zgradi. Zvjezdice smo dobili, a očekujem uskoro od političkih spinera da mi nabace polumjesec. U ova tri objekta će biti zaposleno 30 ljudi.

U intervju za sutrašnji broj Oslobođenja federalni zastupnik i predsjednik Snage centra govori o Nezavisnom bloku, Senadu Šepiću i previranjima unutar ove stranke.

Na neki način ste postali veza između SDA i Kasumovića koji vode politički rat već više od dvije godine. Kako je biti između dvije vatre?

– Fuad Kasumović je sam napravio zavidan rezultat u gradu Zenici. Moja preporuka objema stranama je da sa federalnog, kantonalnog i gradskog nivoa djeluju zajedno. Moja velika želja je da se pomire Fuad Kasumović i Miralem Galijašević, da djeluju zajedno u interesu svih građana Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

OSLOBOĐENJE