Elektroprenos počeo sa radom: Objavljeni tenderi teški 16 miliona KM i konkursi za 94 nova radnika

Podijelite vijest

elektro

Traže se inžinjeri, pravnici i ekonomisti, monteri, građevinski tehničari, bravari… Uz tendere za nabavku opreme „Elektroprenos“ je raspisao i nekoliko konkursa za zapošljavanje – radnika sa iskustvom i pripravnika.

Državna kompanija „Elektroprenos“ raspisala je prvih pet tendera za nabaku opreme za elektromrežu u Bosni i Hercegovini, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Prema javnim objavama na internet stranici ove kompanije još 14. aprila raspisani su tenderi ukupne vrijednosti veće od 16 miliona maraka.

Nakon nekoliko godina potpune blokade rada državne kompanije, zbog koje se na računima akumiliralo više od 300 miliona maraka sredstava namijenjnih za investicije, „Elektroprenos“ je sa novom upravom počeo funkcionirati.

Raspisana je nabavka značajne količine opreme, prekidača, trasformatora i drugog, a koja će, kako se očekuje, biti ugrađena u revitalizaciju elektroenergetske mreže. Prema objavljenim tenderima, domaće kompanije koje se prijave imat će i preferencijalni tretman u skladu sa važećim propisima.

Uz tendere za nabavku opreme „Elektroprenos“ je raspisao i nekoliko konkursa za zapošljavanje – radnika sa iskustvom i pripravnika. Ukupno će zaposliti 94 nova radnika u 10 konkursa u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Od toga je 52 pripravnika i 42 na neodređeno vrijeme. Traže se inžinjeri, pravnici i ekonomisti, monteri, građevinski tehničari, bravari itd, prenosi NAP.

Nap.ba