Elektroprivreda postavila ultimatum: Sarajevo od utorka u mraku

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Problemima dugovanja koja rad Vlade Kantona Sarajevo otežavaju već duži vremenski period, još uvijek se ne nazire kraj. Potvrdilo je to danas saopćenje JP Elektroprivede BiH u kojem se navodi da će ovo preduzeće u ponedjeljak ponovo obustaviti isporuku električne energije GRAS-u, ali i još nekim preduzećima koji prema Elektroprivredi imaju određena dugovanja.

Saopćenje prenosimo u cjelosti.

”JP Elektroprivreda BiH upozorava Vladu Kantona Sarajevo i uprave preduzeća Vodovod i kanalizacija, Gras, ZOI 84, Hidrogradnja, te Javnu rasvjetu Kantona Sarajevo, da je petak, 25.10.2013.godine, krajnji rok za izmirenje obaveza po tekućoj fakturi (utrošena električna energija za mjesec septembar 2013.godine) i izmirenje obaveza po osnovu sporazuma o plaćanju dugovanja iz ranijeg perioda.

Svim navedenim kupcima su, u skladu sa važećim propisima, uz tekuće fakture dostavljene i opomene zbog neizmirenog duga za prethodne obračunske periode sa propisanim rokom za plaćanje kao i obavještenja o obustavi isporuke električne energije sa navedenim terminom za obustavu.

Elektroprivreda BiH iznova ukazuje na ozbiljnost situacije, kako bi bile izbjegnute mjere čije će posljedice u najvećoj mjeri snositi građani Kantona Sarajevo.

Ukoliko do 25.10.2013. godine dospjele obaveze po osnovu tekućih faktura (mjesec septembar 2013.godine) i obaveze po osnovu sporazuma o izmirenju dugovanja ne budu izmirene, Elektroprivreda BiH će s ciljem zaštite svoga poslovanja i spriječavanju daljeg povećanja duga, biti primorana na obustavu isporuke električne energije:

Dana 28.10.2013.godine preduzećima – KJKP Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Sarajevo; ukupan dug – 6,4 miliona KM,
– KJKP Gras d.o.o. Sarajevo; ukupan dug – 2,9 miliona KM
– KJP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo; ukupan dug 155 hiljada KM

Dana 29.10.2013.godine
– Javna rasvjeta Kantona Sarajevo; ukupan dug – 738 hiljada KM

Dana 30.10.2013.godine
– Hidrogradnja d.d. Sarajevo; ukupan dug – 127 hiljada KM

Sporazum o plaćanju duga na rate potpisan i ovjeren od strane Elektroprivrede BiH, sa utvrđenom dinamikom izmirenja dospjelih obaveza nisu prihvatili:
– KJKP Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Sarajevo,
– KJKP Gras d.o.o. Sarajevo,
– KJP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo”, navodi se u saopćenju Elektroprivrede BiH.

GODISNJICA
MARKETING