Elon Musk je ponovo najbogatija osoba na svijetu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Američki biznismen Elon Musk ponovo je preuzeo titulu najbogatije osobe na svijetu, piše Bloomberg.

Direktor kompanija Tesla, SpaceX i Twitter je izgubio tron u decembru prošle godine od Bernarda Arnaulta, direktora francuskog luksuznog brenda LVMH (LVMHF) te se nalazio na drugom mjestu liste duže od dva mjeseca.

Međutim, od ponedjeljka je ponovo na vrhu liste najbogatijih ljudi svijeta zahvaljujući rastu dionica kompanije Tesla. Muskovo bogatstvo se procjenjuje na 187,1 milijardu dolara, koliko je “vrijedio” u ponedjeljak nakon zatvaranja berzi, dok je Arnaultovo bogatstvo iznosilo 185,3 milijarde dolara.

Tesline dionice su izgubile na vrijednosti prošle godine nakon svih problema u kojima se Musk našao zbog kupovine Twittera, kao i pada na tržištu tehnologije, ali je vrijednost dionica porasla ove godine.

Musk je trenutno najbogatija osoba na svijetu, ali ujedno drži i rekord za najveći gubitak u historiji. Krajem prošle godine je postao prva osoba koja jej izgubila 200 milijardi dolara nakon što je njegovo bogatstvo palo sa oko 340 milijardi dolara u novembru 2021. godine na 137 milijardi u decembru 2022. godine.

Klix