Elvedina Muzaferija i Amel Tuka najbolji sportisti ZDK-a u 2020. godini

Elvedina Muzaferija i Amel Tuka najbolji sportisti ZDK-a u 2020. godini

Skijašica Elvedina Muzaferija i atletičar Amel Tuka, proglašeni su, na 64. manifestaciji Sportista Zeničko-dobojskog kantona u izboru NIPD „Naša riječ“ iz Zenice, za najbolje sportiste tog kantona u 2020. godinu.

Muzaferija je najbolja bosanskohercegovačka skijašica i članica Skijaškog kluba ZE-2010 iz Zenice, a Tuka je najbolji bh. atletičar i član Atletskog kluba Zenica.

-Želim da čestitam svojim kolegama-sportistima na rezultatima, mladim nadama, a posebno našem Ismailu, koji je moja velika motivacija i inspiracija. To nam sve govori da u životu nema prepreka i ne smijemo postavljati prepreke između nas- kazao je u svom kratkom govoru Tuka.

Napomenuo je kako je protekla godina bila teška za sve sportiste; odgođene su i Olimpijske igre u Tokiju, ali se nada da će ove godine biti održane.

Najbolji sportisti u konkurenciji invalidnog sporta su Edib Šahman, član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Tešanj te Zerina Skomorac, članica Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Zenica.

Među ostalim nagradama, nagrade za životno djelo dobili su Ibrahim Demir iz Kaknja, Vladimir Ilić i Asim Kapetanović iz Visokog te Zijad Omerović iz Zavidovića. Prvi je put dodijeljeno i priznanje za izvrsnost i motivaciju u sportu, koja je dodijeljena 10-godišnjem Zeničaninu Ismailu Zulfiću.

Generalni pokrovitelj manifestacije, koja je večeras održana u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, bila je Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE