Elvedina Muzaferija i Amel Tuka najbolji sportisti ZDK-a u 2020. godini

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Skijašica Elvedina Muzaferija i atletičar Amel Tuka, proglašeni su, na 64. manifestaciji Sportista Zeničko-dobojskog kantona u izboru NIPD „Naša riječ“ iz Zenice, za najbolje sportiste tog kantona u 2020. godinu.

Muzaferija je najbolja bosanskohercegovačka skijašica i članica Skijaškog kluba ZE-2010 iz Zenice, a Tuka je najbolji bh. atletičar i član Atletskog kluba Zenica.

-Želim da čestitam svojim kolegama-sportistima na rezultatima, mladim nadama, a posebno našem Ismailu, koji je moja velika motivacija i inspiracija. To nam sve govori da u životu nema prepreka i ne smijemo postavljati prepreke između nas- kazao je u svom kratkom govoru Tuka.

ČITAJ JOŠ:  Zaboravljeni Muhamed Bešić okrenuo se vjeri: Klanjam pet puta dnevno i postim ramazan

Napomenuo je kako je protekla godina bila teška za sve sportiste; odgođene su i Olimpijske igre u Tokiju, ali se nada da će ove godine biti održane.

Najbolji sportisti u konkurenciji invalidnog sporta su Edib Šahman, član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Tešanj te Zerina Skomorac, članica Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Zenica.

Među ostalim nagradama, nagrade za životno djelo dobili su Ibrahim Demir iz Kaknja, Vladimir Ilić i Asim Kapetanović iz Visokog te Zijad Omerović iz Zavidovića. Prvi je put dodijeljeno i priznanje za izvrsnost i motivaciju u sportu, koja je dodijeljena 10-godišnjem Zeničaninu Ismailu Zulfiću.

ČITAJ JOŠ:  NK ČELIK: Preko 500 članova u prve tri sedmice

Generalni pokrovitelj manifestacije, koja je večeras održana u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, bila je Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

GODISNJICA
MARKETING