Elvedina: Sa 17 godina počela sam se bavi prostitucijom. U ovaj svijet uvela me je Nejra

Screenshot 1 149
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ova svjedokinja je, govoreći iz posebne prostorije negirala da je Jusufi imao ikakve veze sa navođenjem djevojaka na prostituciju, drogom i prijetnjama određenim ljudima

Evelina Mešanović, svjedokinja Tužilaštva, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo, negirala da je primila novac od porodice prvooptuženog Ramela Jusufija da promijeni iskaz.

Ova svjedokinja je, govoreći iz posebne prostorije negirala da je Jusufi imao ikakve veze sa navođenjem djevojaka na prostituciju, drogom i prijetnjama određenim ljudima.

Svjedočeći o tome da je 2017. godine, sa 17 godina, počela da pruža seksualne usluge, Mešanovićeva je navela da ju je u svijet prostitucije uvela optužena Nejra Jusufović.

Dodala je da je na Internet porno stranici City of love imala svoj profil te kazala da joj je Nejra nalazila mušterije, dogovarala da je do mušterije doveze optuženi Alen Krtičić, te nakon obavljenog posla vrati u stan. Pojasnila je da je na Nejrin nagovor preselila kod nje u stan i plaćala joj kiriju.

Zarađivala je zavisno od vrste i količine posla, dodavši da je po mušteriji obično dobijala 150 eura, te da je dio davala Nejri. Što se tiče prvooptuženog Jusufija, svjedokinja je jedino kazala da ga je vidjela 10-ak puta, rekavši da je bio Nejrin mladić i da je radio u pekari. Istakla je da ju je njen tadašnji momak Emir Šušić vozio autom kao i Alen Krtičić. Potom je rekla da se ne sjeća da li je Šušić bio dužan novac Jusufiju.

Međutim, tada joj je predočen zapisnik koji je potpisala prilikom saslušanja u policiji 9. aprila 2019. i u kome je govorila sasvim drugačije. Tada je svjedokinja rekla da je Šušić Ramelu dugovao 8000 KM, te da se ona ponudila da otplati dio duga, tako da je počela raditi za Jusufija. Tada je izjavila da je zapala u dugove i da je tad saznala da su i druge djevojke koje su s njim stanovale u stanu također bile u istom dužničkom problemu.

Potom je rekla da joj je policija prijetila, prilikom davanja iskaza, te da je bila prinuđena da potpiše zapisnik koji nije sadržao njen pravi iskaz…

Na današnjem suđenju ova svjedokinja negirala je da poznaje lično optuženog Fahrudina Hajdarbašića, dodavši da ne zna da li je kao policajac dojavljivao Jusufiju ako ga je policija pratila. Ispričala je još da je njen tadašnji momak donosio spid i da se s njim skupa drogirala, no, nije sjetila kad ju je Šušić podsjetio da je Evelina drogu, lično, putem telefona naručivala od izvjesnog Damira. Također je negirala tvrdnje Jusufovićeve koja je naglasila da ju je Ramel Jusufi nekoliko puta pretukao u stanovima u Azize Šaćirbegović i Behdžeta Mutevelića.

Na kraju je na upit tužiteljice rekla da joj niko nije prijetio i da njen iskaz dat u policiji nije bio sasvim tačan piše Oslobođenje.