ELVEDINOVA POTRESNA ISPOVIJEST: Kada su roditelji nešto imali, davali su to svima, ali ne i njemu

ELVEDINOVA POTRESNA ISPOVIJEST: Kada su roditelji nešto imali, davali su to svima, ali ne i njemu

Iz Banovića je, ali ga je život doveo u Ilijaš. Kaže falilo je mnogo toga, ali najviše ljubavi. I danas pamti teške momente iz svojih dječačkih dana. Još osjeti nemar i manjak interesovanja svojih najbližih.

Ovo je teška životna priča Elvedina Begića koji od malena do danas vodi brigu o sebi. Kaže da samo pamti borbu u životu, te da je ostao željan djetinjstva. Sve je ostalo na njemu. Sam je morao voditi svoje bitke još kao dijete.

  • Došao sam u Ilijaš da radim. Odrastao sam u veoma burnoj porodici. Nisam imao dobro djetinjstvo. Bio sam prepušten sebi. Mati je gledala ocu da priušti, a nama kako ostane. Radio sam da sebi obezbijedim školovanje. Da je nešto lijepo ja ne mogu da pamtim – rekao je Elvedin Begić za emisiju “Ispuni mi želju”.

Elvedin govori da nije imao očevu i majčinu ljubav, te da je u dosta situacija bio odstranjen. Kada su roditelji nešto imali, davali su to svima, ali ne i njemu. I danas se pita zašto je to bilo tako, ali odgovor ne može da nađe. Odlučio se za veliki korak u svom životu. Krenuo je raditi kako bi mogao sebi obezbijediti školovanje.

  • Samo sam ja to osjetio prema sebi. Uvjerio sam se u to, da su me odstranili. Još i danas ne znam razlog. 2015. godine sam našao oglas za rad na farmi. Zdravlje mi je veoma narušeno. U sedmom razredu sam ležao u bolnici. Bio sam anemičan. Povraćao sam krv. Kasnije sam dobio hepatitis. Poslije toga sam imao operaciju. Išao sam samo da sebi zaradim. 2006. godine dobivam uvećanje slezene –kazao je Begić.

Radio je na farmi. Plata je bila mala, ali on je bio zadovoljan jer je imao svoj dinar. Kaže da se bori od dnevnice do dnevnice, te da ode raditi da sebi zaradi.

  • Kako sam operisao na vratu limfni čvor teže mi je. Sve je meni na leđima. Dvije godine kako plaćam račune, sve mi se skupilo. Pokušao sam da se ubijem. U bolnici na psihijatriji kad sam dosao sebi pokajao sam se iskreno. To više ne pokušavam niti želim, ali psihički padam. Liječim se. Imam terapiju – rekao nam je Begić.

Svaki dan iznova vidimo teške sudbine. Svakako predaja nikada ne smije biti opcija. Elvedin nastavlja da radi kako bi sebi obezbijedio osnovne potrepštine. Što se tiče kontakta sa roditeljima, kaže da ima samo sa majkom.

  • Imam životinje. Moja komšinica je brinula o njima kad sam bio u bolnici. Ona mi je kao druga majka. Znam sve oko životinja. U to se razumijem. Kontakt imam sa majkom. To je samo da se izvidi da li sam dobro. 2006 godine kada sam otišao da se operišem otišao sam sam. Izašao sam iz bolnice sam. Nisam imao nikoga. Tada sam imao 15 godina. Nisam imao te porodične ljubavi. Te stvari su utjecale na mene da pokušam izvršiti suicid. Kad god sam išao u bolnicu sam sam išao. Niko mi nije donosio hranu. Trudim se kako znam i umijem – ističe Begić.

Za kraj emisije zahvalio se svim dobrim ljudima koji su mu pomogli. Što se tiče želja, želi da ozdravi, da se izbori sa bolešću, te da krene sam sebi da zarađuje.

(A. Herak)

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE