Elvir Rahimić: Žao mi je što neću igrati na SP-u u Brazilu

Podijelite vijest

rahimic-nejmar77Žao mi je što neću igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Razgovarao sam putem telefona sa selektorom Safetom Sušićem i sada je sasvim jasno da sam kao igrač završio sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, istakao je u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) Elvir Rahimić (38), veteran moskovskog CSKA i bivši reprezentativac BiH.

Ipak, Sušić je Rahimiću ponudio da sa ekipom putuje u Brazil i to kao jedan od trenera u stručnom štabu.

“Dobra ponuda. Razmislit ću malo, pa možda i prihvatim i odem na SP. Kažem žao mi je što neću igrati, ali Bože moj. Bitno je da Bosna i Hercegovina odigra dobro i da napravimo nešto na Mundijalu. Važno je da se podigne atmosfera u timu, da bude sve uredu i da momci budu spremni za Brazil”, rekao je Rahimić u telefonskom razgovoru iz Rusije za Anadolu Agency, dodavši:   

“Sigurno je da imamo šansi proći grupu na SP. Imamo odlične igrače, a koliko smo dobri pokazali smo u kvalifikacijama. Ponavljam, veoma bitno je da se vrati pozitivna atmosfera u ekipu. Ukoliko budemo pravi, tj. naši momci odigraju kako znaju i mogu, reprezentacija  BiH napravit će dobru stvar i u Brazilu”.

Nakon što je saznao da ga Sušić neće uvrstiti među reprezentativce BiH za SP, Rahimić je odlučio završiti igračku karijeru 15. maja ove godine.

“Ostale su još četiri utakmice. Ovdje u Rusiji završavamo sezonu 15. maja. Tada ću i završiti igračku karijeru i okrenuti se novim izazovima”, kazao je Rahimić, te za Anadolu Agency najavio:

“Razgovarao sam sa čelnicima CSKA. Trener Leonid Slusky želi me u stručnom štabu ekipe za narednu sezonu, pa ću, vjerovatno, postati njegov asistent, odnosno jedan od trenera CSKA”.

– Dres BiH nosio 40 puta –

Rahimić, koji je sa CSKA 2005. godine osvojio Kupa UEFA, za BiH je debitovao 2. juna 2007. godine u pobjedi protiv Turske (3:2). Posljednji meč za bh. reprezentaciju odigrao je 14. avgusta 2013. u meča sa Sjedinjenim Američkim Državama na “Koševu” (2:3). Bio je to njegov jubilarni 40 nastup za BiH.

AA