EMELIN FETIĆ ZA 072INFO: “Najvažniji komentar mi je bio od Bosanca” (VIDEO)

Proteklog vikenda na malim ekranima imali smo priliku gledati posljednje izdanje prvog kruga najpopularnijeg muzičkog takmičenja u regionu “Zvezde Granda”, na kojem se ovog puta pored nekoliko kandidata predstavio i Zeničanin Emelin Fetić.

1930657_1184607731566962_4591275310019468630_n

Nakon pjesama “Neka boli” Peđe Medenice i “Mene ništa ne vadi” grupe Miligram, Emelin je dobio četiri pozitivna i dva negativna glasa, nakon čega je produkcijski žiri ipak vidio veliki muzički potencijal i sposobnog ovog simpatičnog Zeničanina, koji je na kraju izborio plasman u drugi krug.

“Ovaj krug nije mogao pokazati sve moje kvalitete jer po jedna strofa i refren iz dvije pjesme je nedovoljno da pokažem kako ja tako i svi kandidati šta ustvari možemo. Svakako, pokazat ću svoj maksimum u narednom dijelu takmičenja”, ističe Fetić.

Svoju muzičku karijeru Emelin gradi već nekoliko godina, tako da je u publici već dugo godina poznat i cijenjen, a njegov glas i trileri, mnogi upoređuju sa popularnim Šerifom Konjevićem. Emelina smo pitali da li je postojala trema pred žirijem koji se nalazio ispred njega, obizom da se radi o velikim i cijenjenim ljudima muzičke estrade: “Već sam pjevao sa većinom članova žirija i nije mi neki bauk stati pred njih, ali svakako je postojala neka pozitivna trema. Najvažniji komentar mi je bio od Bosanca, koji je ipak kompozitor koji je sve pjevače obučavao na koji način neka pjesma treba da se pjeva i koji je radio pjesme većini pjevača. Također jedan od važnijih komentara mi je bio i od strane Mare Miloševića iz istog razloga što je i on poput Bosanca, čovjek koji se bavi poslom u studiju za miksetom”, rekao je Emelin.

emelin1

Kako ističe, pred izlazak na veliku scenu, postojala je trema koja je trajala sve do kraja što je i razumljivo, ali kako je istakao u razgovoru za 072info, potrudit će se da svojim fanovima i vjernim slušateljima već u narednom krugu osigura što bolje glasove žirija i što pozitivnije komentare. 

“U sljedećem krugu takmičenje je drugačiji način predstavljanja, izlaze dva pjevača i takmiče se jedan na jedan pjevaju po jednu pjesmu, žiri glasa za jednog ili za drugog pa se pjeva druga pjesma. Sreća je glavni faktor, ako bude težak protivnik mogu odmah ispasti. Moja raja koja me sluša već dugo vremena mi je na neki način zamjerila na ovom izboru pjesama zato što su oni od mene navikli dosta Šerifa Konjevića, Šabana Šaulića, dosta sevdaha i tih zahtjevnijih pjesama. Trenutno razmišljam šta bih mogao pjevati u narednom krugu, te se nadam da ću tada pokazati onaj svoj pravi kvalitet. Sada mi je najvažnije da se psihički pripremim i mislim da sam nakon ovog prvog kruga osjetio taj sound, stao na taj stage i pretpostavljam da će drugi krug biti lakši kada je trema u pitanju”, istakao je Emelin Fetić za 072info. 

Ekipa Portala 072info želi mnogo uspjeha Emelinu Fetiću, te se nadamo da će iz kruga u krug biti sve bolji, te osigurati što bolji plasman.