Emina Tufekčić


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Nakon što je naš portal još jednom raskrinkao zeničku SDA, ovaj put vijećnicu Eminu Tufekčić, koja je dokazala da je jedan od glavnih botova ove stranke, jeftinim lažima ponovo pokušavaju prodati maglu građanima računajući da su nakon svih njihovih podvala građani i dalje maloumni.

Naime, kako je naš portal ranije objavio, na jednoj od brojnih lažnih Facebook stranica kojima rukovodi zenička SDA, s obzirom na to kako je odavno sve u vezi sa njima postalo laž, jutros su objavljene šokantne fotografije maloljetnog djeteta i fotografije sugrađanke sa njenim brojem telefona. Tufekčić je, kao urednica ove stranice, dostavila administratoru, ili je, pokazati će istraga, ona lično objavila sadržaj koji je za svaki osudu. Očito ne tako vješta kao u plesu, nespretna Tufekčić nije uočila kako je na dostavljenom sadržaju zaboravila izrezati svoju fotografiju i dokaz da je sav sadržaj lično ona poslikala i dostavila na objavu lažnoj stranici “Zenica danas”.

139788685 460414635119626 7578227706732204990 n
Zloupotrijebila privatne fotografije maloljetnika

Na ovaj način, Tufekčić je samo pokazala da u SDA-u ne mare za maloljetnu djecu, samo kako bi pokušali staviti metu na čelo onima koji se ne boje glasno kazati da je ova stranka dotakla dno. To je, ova vijećnica, davno još dokazala kada nije željela podržati privremeno finansiranje i budžet grada, pa su porodilje ostale bez naknade. 

S obzirom da na ovoj stranici obiluju sadržaji u kojima se narušava nečiji ugled i čast, kao i to da sada postoje jasni dokazi ko kreira sadržaje na istom, portal 072info u narednim danima pomno će pratiti šta će nadležni organi učiniti kako bi sankcionirali vijećnicu Tufekčić. Tufekčić je, osim objave fotografija maloljetne djece, javnim učinila i privatne informacije, a sve to sa svog telefona, o čemu svjedoči satnica na fotografjama.

slika1
Iako ne dolazi na sjednicu, “vješto” uređuje lažne Facebook stranice

Suočeni sa najvećom blamažom, Tufekčić se sada pokušava oprati preko sestrinskih lažnih stranica u vlasništvu SDA, poput one “Čaršija Zenica”. S obzirom da je sa ovim lapsusom pokazala koliki je intelekt, vijećnica je odlučila da se “pere” prepisujući fore Milana Tegeltije. Tako sada tvrde da se radi o montiranoj fotografiji, što je notorna laž. Podsjetit ćemo Tufekčić kako je isto tvrdio i Tegeltija, a da je kasnije dokazano da je snimak afere “Potkivanje” autentičan. Portal 072info će, također, bude li potrebno, angažirati agencije koje se bave utvrđivanje stvarnog stanja fotografije, odnosno da li je ista uređivana u nekom od programa. Odluči li, ipak, Tufekčić nastaviti s lažima da je sve montaža, kopirajući Tegeltiju, pozivamo je da onda i napusti političku scenu koju je na ovaj način osramotila, kao i sve one koji sjede sa njom u Gradskom vijeću, baš kao što i Tegeltija više nije na čelu VSTV-a.

Identično kako sada tvrde da se radi o montaži, samo što još nisu poslali i zvanično saopćenje, na isti način su u predizbornoj kampanji tvrdili da su medijske laži i spinovanja kako će se Suad Kaknjo, Selvedina Sarajlić-Spahić, Mirsad Čizmo povući iz vijeća, jer ne žele ostaviti veće pozicije zarad najniže – vijećničke. Međutim, medijska pisanja, ipak, ispostavila su se tačnim, a SDA je još jednom dokazala da su u laži kratke noge. Ako su tada govorili istinu, čine to, onda, i ovaj put.

I dok je nedavno tražila zaštitu od medija, krijući se iza predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica, a paralelno kreira gnusne objave na stranici “Zenica danas”, sada se očekuje da i Babajić, sa dokazima koje smo objavili, osudi i ovu stranicu na čelu sa njenom urednicom – vijećnicom Tufekčić.

Do tada, za sve lažne objave na Facebook stranicama u vlasništvu SDA, javnost treba da se obrati glavnom botu, pomalo neukom, i vijećnici-urednici Tufekčić.