EMIR ĐULOVIĆ: U teretanu idem da zaboravim na probleme

intervju emir djulovic1 e1631957264402 750x398 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Emir Đulović ovih dana može da se pohvali velikim brojem nastupa, a radi se punom parom nakon duge pauze. Pjevač osvaja publiku pjesmama „Južnije od duše“, „Merlin“, „Roker u duši“, koje se pjevaju na svakom nastupu. Za fanove mu ništa nije teško, a Emir priča o svojim planovima, ali i otkriva zašto se posvetio trenizima.

Jesi li roker u duši, kako glasi tvoja pjesma?

-S obzirom da sam neko ko dolazi iz porodice gdje su svi muzičari i da zaista sve stilove muzike slušamo i sviramo, jedan dio mene je svakako roker u duši. To može da se čuje i kroz moj rad od prije, a pogotovo zadnje pjesme. Veliku ulogu igra autor pjesme i naravno moj glas, ideja da radimo nešto drugačije i kvalitetno.

Da li si zadovoljan reakcijama na pjesmu?

-Više nego zadovoljan. Pjesma je izašla u periodu kada nismo radili, nije bilo prilike da putujemo, promovišemo pjesmu. Jedina opcija su bile mreže koje su tada, u tom period, bile prebukirane raznim informacijama iz cijelog svijeta dok je muzika bila negdje u desetom planu. Najbitnije mi je da je moja publika pozitivno odreagovala kako na pjesmu, tako i na spot i da je sad na nastupimo pjevamo zajedno.

ČITAJ JOŠ:  Želite ljubiti nezaboravno? Otkrivamo 5 trikova koji će vam u tome pomoći

Da li je ovo stil koji ti odgovara?

-Ako su to zadnje pjesme koje sam snimio definitivno. To nije ništa strano za mene jer sam ja i ranije pjevao uvijek tim stilom, to može da se čuje u mnogim pjesmama. Opet moram da pomenem autora pjesama, naravno on je moj saradnik i producent koji je prepoznao i potrudio se da pravi pjesme koje leže mom glasu i u svojim pjesmama mi dao ogromnu slobodu da mogu svoj stil pjevanja prezentovati na najbolji mogući način. Jako je teško na današnjem vremenu izgraditi svoj stil, ja sam to uspio, izborio sam se i hvala dragom Bogu i naravno publici koja je tu uz mene sve ove godine.

Koliko je bilo teško raditi spot u doba korone, epidemioloških mjera i ograničenja?

-Sve zavisi od potreba, opreme, lokacija i svega drugog što je potrebno za snimanje. Mi smo “Rokera u duši“ radili  na jednoj lokaciji jer se nismo mogli kretati zbog mjera i opet smo bili ograničeni sa vremenom, a na setu je sigurno bilo preko 30-tak ljudi. Potrudili smo se izvučemo maksimum. Po reakcijama publike vidim da smo uspjeli i jako sam sretan zbog toga.

ČITAJ JOŠ:  NE ZNAM ZAŠTO SU OBRISANE “CIPELE”: Emir Đulović predstavio veliki hit sa drugom pjevačicom

Kako si se snašao na snimanju?

-Ma super. Nemam ja problem s tim, čak se trudim kada dođem na snimanje da vlada što pozitivnija energija među nama i da me svi prisutni na setu koji su novi dožive kao pravog drugara. Nisam zahtjevan i generalno pustim da svako radi svoj posao. Vjerujem svojim saradnicima i mnogo ih poštujem tako da kad krene snimanje ja sam radnik kao i svi drugi slušam i radim kako je zamišljeno i rečeno.

Nastupi su zakazani i stalno si zauzet. Da li se stvari vraćaju u normalu?

-Hvala dragom Bogu nekako smo se zadnji period vratili u normal. Kako su dozvolili da radimo ja sam radio punom parom, a vidim i da su moje kolege. Svi smo radili punim gasom. Sretan sam zbog svih nas.

Da li je estradi bilo najteže?

-Estrada kao i ugostitelji, vlasnici klubova mislim da smo najviše osjetili. Gledajući nekako kroz ovaj period svi su se na neki način vratili svojim poslovima dok smo mi imali 100 postu zabranu i to skoro godinu I po dana. Složit ćete se da to nije mali period i da nije bilo ni malo lako estradi, kao i vlasnicima klubova.

ČITAJ JOŠ:  Emir Đulović zna sa parama: “Ja sam vrijedno radio, uštedio sam, sačuvao sam”

Koliko vremena provedeš u teretani?

-U teretani sam tri do četiri puta sedmično, zavisi koliko imam slobodnih dana između nastupa. Ovaj zadnji period sam bio aktivan, imam personalnog trenera pa se dogovaramo oko termina. Teretanu ne doživljavam samo kroz tegove, tamo idem da se opustim i zaboravim na sve probleme. Mnogo pozitivnih i dobrih ljudi čovjek upozna kroz teretanu i tamo niko o poslu ne priča. Uživamo, zezamo se i naravno radimo dobre treninge.

Šta kažu obožvateljke i ima li ih u dovoljnom broju?

-Prema obožavateljkama imam ogromno poštovanje i ovom prilikom bi im se zahvalio za sve lijepe riječi, kao i poklone koje dobijam od njih.

Prijaju li fototgrafisanja sa fanovima i autogrami?

-Naravno da prija. Oni su tu zbog mene ja sam tu zbog njih, i zaista je meni veća čast, ja to tako posmatram. Svoju publiku doživljavam na poseban emotivan način, i ništa mi nije teško za njih.

GODISNJICA
MARKETING