Emir Granov izašao iz vlasništva Sunnylanda: Zašto je bh. preduzetnik svojih 10 posto prepustio firmi Emirates?

Kompanija Emirates d.o.o. Sarajevo nedavno je iz Sarajeva preselila u Ilijaš, tačnije u Podlugove, gdje joj je novo sjedište. Sam šeik Mohammed al Qasimi ima prijavljeno boravište u naselju Lješevo, u neposrednoj blizini


Poduzetnik Emir Granov izašao je iz vlasničke strukture preduzeća  Sunnyland d.o.o. Miljevići u Opštini Istočno Novo Sarajevo, saznaje Indikator.ba.


Svoj udio u nominalnom iznosu od 200,00 KM (10% učešća u kapitalu Društva) Granov je prepustio partnerskoj firmi  “Emirates” d.o.o. Sarajevo u vlasništvu šeika Mohammeda al Qasimija.


Granov je zajedno sa kompanijom Emirates investirao u zabavni park Sunnyland na Trebeviću, koji je otvoren u avgustu 2016. godine.


Društvo Sunnyland d.o.o.imalo je prošle godine ukupni prihod od 3,34 miliona KM, a ostvarilo je neto dobit 591 hiljadu KM.


Izgradnja zabavnog parka odvija se u više faza, a samo u prvoj fazi investirano je 12 miliona KM.  Investitori su u javnosti navodili da riječ o invsticiji za koju se očekuje da će osigurati povrat u dugoročnom periodu.


Kompanija Emirates d.o.o. Sarajevo nedavno je iz Sarajeva preselila u Ilijaš, tačnije u Podlugove, gdje joj je novo sjedište. Sam šeik Mohammed al Qasimi ima prijavljeno boravište u naselju Lješevo, u neposrednoj blizini.


Granov je u velikom partnerstvu sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih  Emirata, a vlasnički odnosi su međusobno isprepleteni. Tako je proljetos, kako je izvijestio Indikator.ba, prepustio 30 posto vlasničkog udjela u svojoj firmi Granoff  kompaniji Greenmont d.o.o., iza koje stoji Mohammad Ibrahim Abdulrahman Alshaibani iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.


Granov i njegovi partneri iz firmi Greenmont i Bellucci Investment Holding suvlasnici su firmi The Place, Crni vrh, Park Residence i Monti i realizuju velike nekretninske projekte u Sarajevu i okolini.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE