Portal 072info

Emir Spahić produžio ugovor sa Bayer Leverkusenom

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Emir Spahić, bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je potpisao novi ugovor sa Bayer Leverkusenom prema kojem će u redovima Apotekara ostati do juna 2016. godine.

Spahić koji je prošle godine došao u Leverkusen iz Anzhija, imao je ugovor do kraja ove sezone, a nakon odličnih partija u dresu Apotekara čelnici kluba ponudili su mu produživanje ugovora.

“Uzbudljivo je u Leverkusenu, imamo ambiciozan i održiv tim. Vjerujemo da možemo postići mnogo toga zajedno. Osjećam se vrlo ugodno u Leverkusenu i želim pomoći mladim igračima svojim iskustvom”, rekao je Spahić.

“Naše temeljno načelo je veoma talentovane i mlade igrače razvijati do najvišeg nivoa, do vrhunskih profesionalaca. To možemo uz iskusne igrače. Emir ispunjava sve uslove da pomogne mladim fudbalerima u teškim situacijama”, rekao je izvršni direktor Bayera, Michael Schade.

“Emir je konstantan u ekipi, što daje sigurnost i stabilnost ekipi. Njegove vještine, snaga i samopouzdanje su vrijedni za nas i drago nam je što će ostati u našem timu“, dodao je sportski direktor Apotekara, Rudi Völler.

Sc

Podijelite članak