Emotivna poruka Sedina Redžepija čija supruga Senida je preminula prije mjesec: Fališ i falit ćeš, boli duša, boli srce

e

Senida Redžepi iz Glumine kod Zvornika borila se sa opakom bolešću i nažalost preminula u januaru ove godine.

Njen suprug Sedin Redžepi prisjetio se Senide emotivnom porukom. 

– Ružo moja živote moj, dušo moje duše. Danas evo mjesec dana kako nisi sa mnom, fališ i falit ćeš, boli duša, boli srce. Svaki dan je sve teži i teži, fali tvoje sve fali da se nasmiješ onim svojim velikim okicama koje su odavale čistinu tvoje duše. Kida ova samoća bez tebe, kida ova tišina. Bila si moja snaga i dalje si, bila si moj vazduh koji sam udisao i dalje si. Znam da me ne bi voljela vidjeti tužnog i slomljenog, teško ide ali borim se jer bez tebe više ništa nije isto.

Status Redžepija
Status Redžepija

Neću dozvoliti trenutak užitka, onima koji su nam zlo nanijeli. Neka im Svevišni sudi zbog svoje zlobe, treba stati pred Gospodara i polagati račune. Misle oni da su uspjeli, nisu niti će varaju se u zabludu su dovedeni. Otišla si na bolje mjesto znam, vrativši se svome Gospodaru od kojeg zavisi i život i smrt. Allah te uzeo sebi da te skloni Dunjalučkih iskušenja, ovdje gdje vlada zavist zloba i pakost. Allaha molim da me sastavi sa tobom InshAllah tamo gdje žudimo svi mi da nas InshAllah sastavi u Dženetu – napisao je Redžepi.

Podsjećamo, mnogobrojne organizacije pokušavale su pomoći a i građani su se odazivali na hitne apele. Početkom 2021.godine Senida odlazi na liječenje u Istanbul. Nakon tri mjeseca liječenja i operativnih zahvata, Senida je otpuštena iz bolnice.

Nažalost nakon nekoliko mjeseci normalnog života, zdravstveno stanje Senide naglo se pogoršalo. Borba bračnog para Redžepi bila je teška i intenzivna posljednjih mjeseci, ovaj put ljekari u Turskoj nisu mogli pomoći.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE