Enes Begović: Kako je djevojka na TikToku oživila moj hit iz 2005. godine

enes
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Enes Begović već je odlučio gdje će pjevati za Novu godinu. Iako mu je situacija s pandemijom koronavirusa malo usporila planove, u razgovoru za „Avaz“ otkriva da će za najluđu noć nastupiti u Sarajevu, u hotelu „Europa“.

– Nadam se da će sve biti kako treba i da će se situacija s koronavirusom napokon stabilizirati te da su ljudi, konačno, shvatili da se više ne smijemo igrati, moramo se pridržavati svega šta nam struka kaže. Svima nam je u cilju da izađemo što prije iz ove situacije i da se vratimo o normalu – kaže Begović.

Krećem iz Sarajeva

Dodao je da se vakcinisao i da bi svima to preporučio, zbog sebe i zbog drugih.

-Istina je da odgovorni nisu na početku imali sluha da nam osiguraju vakcine, međutim, mi smo pomalo čudan narod. Kada nije bilo vakcina, optuživali smo ih da ih nema, a sada kada ima vakcina, neće da se vakcinišu – govori.

Begović je otkrio da vrijedno radi na novom albumu. Želi pripremiti dobar materijal.

– Kada bih napravio neki novi hit, to bi bila garancija za veliki koncert. Malo mi je korona, kao i svima, poremetila planove, htio sam da radim velike solističke koncerte prije nego što je ovo sve krenulo. Htjeli smo da krenemo iz Sarajeva, pa onda dalje. Ali po završetku ovog albuma radit ćemo na ostvarenju tog plana – ističe Begović. https://www.youtube.com/embed/GLZQ_zwkJnM

Zanimljivo je da je njegova pjesma “Ni na nebu ni na zemlji” iz 2005. godine doživjela drugu mladost u cijelom regionu. U jednom od komentara na YouTubeu piše da ju je oživila djevojka na TikToku.

– Ta moja stara pjesma napravila je odjednom pometnju. Mlađa raja me zovu i kažu da nijedno veselje ne prolazi bez te pjesme, čak je pjevaju i po nekoliko puta. Na YouTubeu ima više od 20 miliona pregleda, a napravljena je u više od 50 verzija. Čak su je i neki pop muzičari obrađivali. Što ljudi kažu, povampirila se pjesma. I pjesma “Očekuješ previše” doživjela je opet uspjeh i došla na pravo mjesto. Vrlo je bitan kvalitet. Nisam zagovornik instant hitova koji traju po 15 dana, međutim, trend je nešto što je prisutno i mlade kolege drže se toga. Možda sam ja malo stariji kov i malo drugačije razmišljam o tome, ali smatram da se prije svega treba voditi računa o kvalitetu, koji garantira dugotrajnost – smatra Begović.

Čudno i neočekivano

Na naše pitanje kako komentira to što se mnogim pjevačima zatvaraju vrata u Srbiji, a on tamo doživljava novo proljeće, kaže:

– Sve mi je to pomalo čudno i neočekivano. Što se mene lično tiče, nisam imao nikada problema. Mi treba da se bavimo svojim poslom. Mi smo tu da zabavljamo ljude, da ih zbližavamo. To je naša misija i trebamo to da iskoristimo.

Toma Zdravković je bio boemčina

I Enes Begović pogledao je film „Toma“, za koji kaže da je odlično urađen i da ga svima preporučuje.

– Na moju sreću, Tomu Zdravkovića sam poznavao i privatno. Imali smo priliku da sjedimo zajedno, pjevamo i družimo se. On je bio jedna boemčina. Muziku je živio, a i kafanu, život mu je išao u tom pravcu. Kako je živio tako je i završio. Ostavio je iza sebe velike pjesme, u kojima smo uživali dok je bio živ i u kojima uživamo još i danas – ističe Begović.

GODISNJICA
MARKETING