Engleski nogometaš više od šest sati čekao hitnu pomoć, mislio da je riječ o šali

Screenshot 2 89

Lorcan McGleenon, nogometaš engleskog niželigaškog kluba Northern Quarter iz Manchestera čekao je hitnu pomoć više od šest sati nakon što je povrijedio koljeno na treningu te ekipe.

McGleenon je tokom treninga u srijedu nezgodno pao i iščašio koljeno, nakon čega je njegov saigrač pozvao hitnu pomoć oko 21.10 sati, dok je drugi držao uvis povrijeđenu nogu, ali niko od njih nije mogao ni pretpostaviti da će pomoć stići tek u 3.20 ujutro.

Budući da je trening prekinut, tri saigrača su čekala s 25-godišnjakom, dok je domar pristao da ne zatvara kapije igrališta dok ne stigne hitna pomoć.

Međutim, nakon što je početni adrenalin nestao i bez liječničke pomoći na vidiku, Locarn je počeo osjećati bol. Njegovi saigrači koristili su kantu za smeće kako bi poduprli njegovu nogu i pokrili su ga jaknama u želji da mu bude što toplije i udobnije, ali kako su sati prolazili, povrijeđenom igraču bol je postala nepodnošljiva.

U želji da mu smanje agoniju na bilo koji načink, saigrači su mu kupili bocu Jameson viskija, a zatim su iz McDonald’sa naručili 100 pilećih nuggetsa i četiri dupla cheeseburgera.

Lorcan je razumljivo postao očajan kako su sati prolazili, a bol se povećavala. Situacija se dodatno pogoršala kada je počeo jak pljusak, nakon čega su se morali sakriti pod kišobran.

McGleenon je povredu zadobio na drugoj strani terena, na suprotnom kraju od ulaza, pa nije bilo načina da ga pomaknu bez rizika od pogoršanja.

Momci su zvali 999 više puta tokom noći, ukazujući na to da se Lorcanovo stanje i vremenski uslovi pogoršavaju, ali svaki put im je rečeno da je hitna na putu. Kada su im u jednom od poziva poručili da bi mogli čekati i do sedam sati, svi su se smijali, misleći da je riječ o šali.

Konačno, nakon više od šest sati, hitna pomoć je konačno stigla.

Glasnogovornik službe Hitne pomoći North West rekao je za LADbible:

“Služba Hitne pomoći trenutno je vrlo zauzeta, a nažalost, neki pacijenti čekaju pomoć duže nego što bismo željeli. Razumijemo da povreda može biti neugodna, ali prvo moramo dati prioritet hitnim slučajevima opasnim po život i najteže povrijeđenim pacijentima. Želimo gospodinu McGleenonu svako dobro i nadamo se da će se brzo oporaviti od povrede. Ako želi da dodatno razmotrimo ovaj incident, pozivamo ga da kontaktira naš tim za sigurnost pacijenata”, saopćeno je iz Hitne pomoći North West.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakPorodice ubijenih Bošnjaka iz Sjeverina 1992. godine traže obeštećenje od Srbije za žrtve ratnog zločina
Sljedeći članakNa italijanskoj farmi će biti ubijeno 13.000 ćurki zbog veoma zarazne ptičije gripe