Enis Bešlagić ima zanimljivo objašnjenje zašto kafići u BiH nisu zatvoreni

beslagic

Dok se svijet protiv korone pokušava boriti sve strožim zaključavanjima, susjedna nam Bosna i Hercegovina bilježi zanimljiv fenomen. Zašto je broj zaraženih u stalnom padu, unatoč otvorenim kafićima i gotovo normalnom životu u BiH, na svoj je način komentirao glumac Enis Bešlagić

“Uvijek se za BiH govorilo da gdje prestaje logika, tu počinje Bosna i Hercegovina. Kod nas ništa nije uspjelo, pa eto neće ni korona. Jako puno života je izgubljeno, ali nekako kao da smo uspjeli steći kolektivni imunitet tako da smo mogli izlaziti i u kafiće u kojima se ne nose maske”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Bešlagić i dodao da je valjda već pola BiH imalo koronu pa je velika kriza vjerojatno iza njih.

No Bešlagić upozorava da opasnost nije prošla i otkriva što ga tišti kad je u pitanju njegova zemlja.

“Sad, hoće li biti još toga, novog soja… Mi nemamo ni cjepivo, tko će nam ga dati. Mi čekamo da nam netko udijeli to, a mislim da nije u redu da je tako. Nije Bosna i Hercegovina nikome u regiji učinila ništa nažao da joj se ovako vraća. Niti to zaslužuju narodi BiH, a svi kao da se trude ujutro kad ustanu da joj oduzmu neka prava. To su stvari koje me bole i tište, to je nepravda”, kaže Bešlagić.

Komentirajući manje poznatu činjenicu da je davno u Njemačkoj radio i kao grobar, Bešlagić kaže da su rađanje i smrt najprirodnije stvari na svijetu, samo što ih mi neprirdno doživljavamo.

Popularni glumac kaže da bi kroz cijeli život trebali učiti da svemu dođe kraj i ističe što je na kraju u životu važno.

“Na spomenicima gledaš kad je netko rođen – pa ide ona mala crtica – pa piše kad je umro. I onda shvatiš da je zapravo najvažnija ona mala crtica jer to je život, to je kako si živio i kako ćeš umrijeti. Kao čovjek, ili kao nešto drugo”, zaključuje Bešlagić.