Portal 072info

Enis Bešlagić na tribini u Zenici o Danu državnosti BiH

Džemat „Nur Han“ u zeničkom naselju Perin Han sinoć je povodom Dana državnosti BiH priredio javnu tribinu „Država i mladi“ o čemu je u tamošnjoj osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ govorio poznati i priznati bh. glumac i patriota Enis Bešlagić.

-Dan državnosti je 25. novembra i htjeli smo ovim pokazati jedinstvo islamske zajednice, mjesne zajednice i škole u realizaciji mnogih projekata, pojasnio je mjesni imam Džemal ef. Salkić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjetio je na ZAVNOBIH-a 1943. godine kazavši da je ovo naša država, jedna jedina, jedinstvena, a bez obzira kako se ko zvao dužni smo da je čuvamo. Uputio je i dovu Allaha dž.š. za jedinstvom kazavši da su na ovim prostorima uvijek skupa živjeli pravoslavci, katolici i muslimani, odnosno Bošnjaci, Srbi i Hrvati.

– Ja živim slobodno, kažem što mislim, a ljude dijelim na dobre i loše. Nažalost ovaj datum se ne obilježava u cijeloj državi, a omladina nije problem, već stariji koji misle da poslije njih neće ništa više postojati, a ja ih molim da omladinu ne opterećuju glupostima, već da pojasne šta je zastava, himna i država BiH, poručio je glumac Bešlagić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Kad se mi u Bosni, zbog političara koji su na vlasti 25 godina, ne možemo dogovoriti oko derneka, neradnog dana, onda mislim da imamo veliki problem, a bez jasnog dogovora i cilja šta želimo u životu i ne možemo ići naprijed, zaključuje Bešlagić.

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME