Enis Bešlagić o tome zašto ne snima u BiH: Ne gleda se kvalitet nego politička podobnost

Screenshot 5 5

Glumac Enis Bešlagić već duži niz godina radi u Hrvatskoj, a u večerašnjoj prepisci objasnio je zašto ne snima u rodnoj Bosni i Hercegovini. Između ostalog, smatra da se ovdje ne gleda kvalitet nego politička podobnost i rodbinske veze.

Objavio je fotografiju Tešnja, a u prepisci je otkrio sve probleme s kojima se susreo tokom karijere.

“A napokon u Bosni… BiH ima odlične umjetnike i ostalo, samo što napuste našu državu. Vode se kao umjetnici drugih država, u ovom slučaju Enis Bešlagić, koji je u Hrvatskoj”, napisao je korisnik Instagrama.

Bešlagić mu je odgovorio da radi u Hrvatskoj zato što ga u BiH ne zovu i da svaki dinar pošteno zaradi i ne krade kao neki veliki domoljubi.

“Domovina je jedna, a to ne znači da ne pripadaš istoj ako snimaš izvan nje. Po tome bi sportisti trebali igrati samo za bh. klubove. Mene baš nešto i ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba jer Bog daje nafaku. Tamo gdje me poštuju sa svim onim što jesam, onda i ja dajem ljubav i zahvalnost”, napisao je.

Foto: Instagram/beslagicenis_jedini_pravi
Foto: Instagram/beslagicenis_jedini_pravi

Objasnio je kako puno šire gleda na to i da nikada nije želio biti kantonalni niti federalni glumac. Smatra da je izdajica onaj ko krade svoju domovinu, a ne onaj koji poštenim radom pokazuje ljubav.

“Ako je čovjek i svojoj državi i tu radi, ne znači da krade… Inače, veliki respect za vas, Šemso. Obožavam vas, to je samo moje mišljenje”, dodao je komentator.

Bešlagić je upitao je li izdaja domovine ako čovjek nema posla u njoj i radi negdje drugo.

“Nije ograničenje rada izdaja… Ako trgovci svoje proizvode plasiraju na razna tržišta, to ne znači da su super za prodaju samo u BiH. Ako glumci glume u regionu, to je dobro i na ponos. I kad Džeko igra za Inter, a ne za Želju, ne znači da nije patriota…”, naveo je.

Foto: Instagram/beslagicenis_jedini_pravi
Foto: Instagram/beslagicenis_jedini_pravi

Napisao je i kako vjeruje u dobronamjernost komentatora, ali da ovo piše da zna da ovdje mnogi ne mogu naći posao zbog lopovluka i korupcije pa odlaze vani da rade.

“Ne gleda se kvalitet nego politička podobnost i rodbinske veze. Nadam se da sam o tome dao jasan stav. Platio sam dobru cijenu pa me zato izbjegavaju u BiH. Ali tu živim i to je moja BiH, onoliko koliko je i nečija druga. Ni više, a ni manje. Živ mi bio”, zaključio je Bešlagić.