Enver Alispahić preživio je respirator na KCUS-u: Evo ga svjež sa “Malina respiratora”

Enver Alispahić iz Sarajeva bio je na višesedmičnom bolničkom liječenju zbog zaraze koronavirusom. Bio je među pacijentima u Respiratornom centru Kliničkog centara Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje se liječe oboljeli sa najtežom kliničkom slikom.

Enver je 14. marta bio jedan od pacijenta koji su se borili sa zarazom, a već danas je u svom domu gdje nastavlja sa oporavkom.

-Korona postoji! Čuvajte se, a pogotovo vi mladi. Ovo je jedno veoma loše iskustvo, poručio je tada Enver za Hayat iz bolničkog kreveta.

Danas nakon svega kaže da još uvijek teško diše, osjeća umor, ali je sretan da može s porodicom provoditi vrijeme. Imao je tu nesreću da bude jedan od najtežih slučajeva, od onih pacijenata koji su bili intubirani, koje je na životu održavao respirator, uređaj o kojem se od početka pandemije konstantno priča i piše.

Ipak, nakon višesedmične hospitalizacije, borbe uz pomoć respiratora, Enver je uspio pobijediti koronavirus. Pušten je na kućno liječenje i osjeća se bolje.

Njegov brat Nevres Alispahić na društvenim mrežama je podijelio zajedniču fotografiju uz koju poručuje:

-Evo ga svjež sa “Malina respiratora”…Hvala dragom i uzvišenom Allahu dž.š. i osoblju KCUS-a moj brat je ponovo među nama živima i ponovo se možemo smijati i uživati u ovodunjalučkim blagodatima…dobro nam došao, naveo je u objavi.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE