1 5
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Profesor Enver Kazaz, opovrgnuo je tvrdnje Kantonalnog odbora SDA Sarajevo da je kritikovao bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) te umanjio vrijednost izmjene Krivičnog zakona BiH o zabrani negiranja genocida. 

Jednostavan komentar

FIXGEHALT

– U izjavama sam rekao da taj zakon smatram civilizacijskom vrijednošću i ni jednom rečenicom nisam umanjio značaj tog Zakona, što se da provjeriti na portalu „Avaza“ i u svim mojim izjavama – poručio je Kazaz.

Što se tiče zahtjeva za smjenu koju traži SDA, rekao je da je njegov komentar jednostavan.

Jedna propala politička partija se bori protiv onih ljudi koji znaju raditi svoj posao i rade ga odgovorno i čestito. Televizija Kantona Sarajevo pod novom upravom posluje pozitivno i poboljšala je svoj program, liberalizirala odnose u samoj televiziji i ona nikada više neće biti ideološko sredstvo SDA – istakao je Kazaz.

LIDER

Državni neprijatelji

Ivana Marić, politička analitičarka, komentirala je potez KO SDA Sarajevo ističući da joj je zanimljivo da je to najveći problem ove stranke. 

Zanimljivo je da su za SDA najveći problem Ivana Marić i Enver Kazaz i naše pozicije koje još uvijek nisu stalne. Ja još uvijek nisam izabrana za predsjednicu Nadzornog odbora i ne znam da li ću biti, ali smo za njih mi najveći državni neprijatelji – kazala je Marić za portal “Avaza”.

Dodala je da je neobično da KO SDA ne smeta to šta rade SNSD i HDZ kadrovi te da ne traže njihove smjene.

Sasvim normalno s njima nastavljaju saradnju bez obrzira što opstruiraju sve reforme, bojkotuju državnu vlast, što nisu zajedno sa njima nabavili vakcine. To im ne smeta i njigovu smjenu ne traže – istakla je Marić.

Prema riječima Marić, to pokazuje koji su prioriteti SDA.

Oni se bave tako minornim stvarima, a država ima ozbiljnih problema. Nije se niko od njih osvrnuo na ovaj Dodikov pokušaj državnog udara koji je prijetio da će policija RS štititi građane od državnih vlasti – zaključila je Marić.

SDA traži hitnu smjenu

Kantonalni odbor SDA nastupe Kazaza i Ivane Marić nazvao je “sramnim” te su naveli da predstavljaju njihov konačni moralni sunovrat.

Nastupe Marić i Kazaza ocijenili su jednakim tome da u Njemačkoj javne ličnosti kritiziraju donošenje Zakona o negiranju Holokausta, ocjenjujući taj zakon populističkim.

Pozivamo Fortinu i Konakovićevu Vladu da hitno smjene Ivanu Marić i Envera Kazaza sa mjesta članova nadzornih odbora u Kantonu Sarajevo, u Kamernom teatru 55 i TV SA, koja su im pripala kao nagrada za podršku njihovoj vladi. Nedopustivo je da se iz budžeta KS koji svojim radom pune i žrtve genocida finansiraju oni koji umanjuju značaj Zakona o negiranju genocida i relativiziraju njegovu važnost – saopćili su iz KO SDA Sarajevo.