Epidemiolozi upozoravaju: Maske smanjuju broj zaraženih

maske korona 1
29.06.2020., Zagreb - Odlukom Nacionalnog stozera civilne zastite za vozace i putnike u javnom prometu obavezno je nosenje zastitne maske za lice. Mnogi gradjani nose zastitne maske i na otvorenim javnim povrsinama. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Slovenački epidemiolozi ponovni skok broja novozaraženih vide kao drugi talas epidemije, zbog čega su u toj zemlji ponovo uvedene pojedine restriktivne mjere.
Sa 34 prije dva dana, na današnjih deset slučajeva, izgleda da se stiglo samo strogom upotrebom zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, ponajviše gradskom prevozu, smatraju slovenački epidemiolozi.

Kako javlja RTS, slovenački stručnjaci smatraju i da sredstvo za dezinfekciju raspoređeno ispred svakog prodajnog objekta prilično pomaže.

ČITAJ JOŠ:  Povećan priliv pacijenata u zdravstvenim ustanovama: Haraju respiratorne infekcije!

Slovenci su upozoreni na mogućnost karantina i po povratku iz zemalja koje su na njihovoj zelenoj bezbjednoj listi, kao što je trenutno Hrvatska, ako se situacija tamo pogorša.

Zbog toga, veliki dio se odlučio da ljeto provede u svojoj zemlji, dodaje RTS.

GODISNJICA
MARKETING