Portal 072info

Epilog akcije “Akciza”: Oduzeto blizu 1,3 tone duhana, uhapšeno devet osoba

Policijski službenici Federalne uprave policije su jutros, nakon višemjesečne istrage, započeli s realizacijom operativne akcije “Akciza”, a uhapšeno je devet osoba i oduzeto blizu 1.300 kilograma duhana, mašine za rezanje i pakovanje duhanskih proizvoda i veća količina cigareta bez akciznih markica.Pretresi su vršeni na 10 lokacija na području općina Mostar, Grude i Široki Brijeg. Pronađene su, osim toga, vage korištene za vaganje duhana, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. 

Nezakonite aktivnosti su se, kako je saopćeno iz FUP-a, provodile od sredine decembra 2018. do maja 2019. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Nezakonito su proizvodili, nabavljali i stavljali u promet duhan i duhanske proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama kako je to propisano zakonodnavstvom Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz FUP-a.

Pripadnici FUP-a su, zajedno s kantonalnim MUP-ovima Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona, postupali po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Lica lišena slobode biti će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, stoji u saopćenju FUP-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 22
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME