Portal 072info

Epilog akcije “Reket” u ZenicI: Auto i motocikl predati Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom

Općinski sud u Zenici privremeno je oduzeo putničko vozilo “audi A6” i motocikl “gilera nexus 300”, kojima će od danas upravljati Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom sve do konačne odluke Suda.

Na osnovu prijedloga Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a u vezi s krivičnim predmetom protiv osumnjičenog Almira Jašarevića , zbog krivičnih djela u sticaju iznude Općinski sud u Zenici donio je rješenje po kojem se Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom daju na čuvanje privremeno oduzeta prevozna sredstava, dokumentacija i ključevi.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Jašarević, poznat pod nadimkom “Jašar”, navedena prevozna sredstva, koja su u vlasništvu Elvedina Baručije iz Zenice, stekao kao imovinsku korist pribavljenu izvršenjem krivičnih djela iznude.

Stoga je određena privremena mjera osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom od šest mjeseci – zabrana otuđenja, skrivanja, opterećenja ili raspolaganja pokretnom imovinom privremeno oduzetom po naredbi Općinskog suda u Zenici.

– Ovo nije prvi slučaj oduzimanja motornog vozila koje je na upravljanje dato Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom već još jedan u nizu dokaza kojim se jasno šalje slika da se kriminal ne isplati – saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box