D2DB8E1A 3C36 4067 9D5F 29FFD829A490
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 21, 2021 @ 17:10
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Pacijent G. P. (21) iz Prijedora, koji je zadobio tešku povredu glave u sinoćnjem sudaru motocikla i vozila, priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze su neizvjesne, saopćeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

NER FIT

Iz UKC-RS su naveli da su sinoć u 21:55 sati u Urgentni centar vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor dovezeni pacijenti Đ. S (19) i G. P. (21). Riječ je o osobama koje su bile na motociklu koji se sinoć sudario sa automobilom.

Nakon što su dovezeni u UKC, hospitalizovani su u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a.

Načelnik Klinike Draga Rakanović je rekao da je dvadesetjednogodišnji G.P. primljen sa teškom povredom glave.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne – navodi se u saopćenju.

Prema riječima Rakanovića, pacijent Đ. S (19) ima povrede vratne kičme, prelome kostiju karlice i desne podlaktice, ali je svjestan i stabilnih je vitalnih parametara.

– Urađena je kompletna dijagnostička obrada i primjenjuju se adekvatni terapijski protokoli – naveo je Rakanović.

Iz Policijske uprave Prijedor sinoć su saopćili da su dvije osobe teže povrijeđene u sudaru motocikla i vozila u Prijedoru.

– Teže povrede zadobili su vozač motocikla Đ.S. iz Prijedora i putnik na motociklu G. P. iz Prijedora. Obojica su prevezena u UKC RS u Banjoj Luci – rekla je Srni portparol prijedorske Policijske uprave Zvezdana Alendarević.

Sudar se dogodio u 20:35 sati na magistralnom putu Prijedor – Bosanska Dubica, a vozilom Nissan upravljao je N. K. iz Prijedora.

LIDER