8349A6D7 A0EA 40B8 8436 3606A9B9C92B
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv trojice Zeničana, zbog revolveraškog obračuna.

Radi se o Harisu Behremu, Mirzi Ogramiću i Adisu Avdiću, a navodi iz optužnice su zaista šokantni.

Naime, njih trojica su 10. avgusta 2020. godine oko 23.05 sati u Zenici u ulici Prve zeničke brigade kod Gradskih bazena, gdje je bio okupljen veći broj ljudi pijani izazvali oružani incident, koji je samo pukom srećom prošao bez mrtvih.

Behrem je bio ispred jednog kafića, a nakon hapšenja policija mu je izmjerila 0,78 promila alkohola u krvi. S njim u društvu je bio Ogramić koji je imao 0,65 promila.

Ispred kafane se potom pojavio Avdić u pratnji S. E. i V. M.

Faksimil optužnice ZDK
Faksimil optužnice ZDK Foto: Avaz

Nakon kraće svađe i prepirke između Avdića i Behrema u vezi s različitim stavovima o postojanju i funkcionisanju NK Čelik Zenica, Behrem je iz vojne automatske puške, model „MPiKM“, kalibra 7,62 milimetara, serijskog broja „71 P 3946“, koju je omotanu PVC folijom držao u rukama ispalio rafal na Avdića, S. E. i V. M.

Ispalio je najmanje 11 hitaca i prava je sreća da nije nikoga od slučajnih prolaznik pogodio.

S druge strane Ogramić je iz pištolja također ispalio nekoliko hitaca u pravcu Avdića, S. E. i V. M. kao i slučajnih prolaznika.

Paljbom je odgovorio i Avdić iz poluautomatskog pištolja „HS Product“, model „HS 9“, te je pucao na Behrema i Ogramića s najmanje 15 hitaca u noge.

U sveopćem rafalanju svi revolveraši su zadobili povrede.

Behrem je ranjen u desno koljeno, Ogramić u desnu potkoljenicu, a Avdić je zadobio oguljotine kože prednjeg zida trbuha i oguljotine kože lijevog koljena.