EPILOG SUKOBA NAVIJAČA: Mladić i dalje životno ugrožen, privedeno pet osoba

D3698FCA 7BED 4FAC 878C F430D0AF3A31
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Devetnaestogodišnji E.P. koji je jučer u poslijepodnevnim satima teško povrijeđen u navijačkom sukobu u Mostaru i dalje je životno ugrožen.

Kako nam je rečeno iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u koju je mladić prevezen iz Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“, stanje pacijenta je bez značajnih promjena.

– On je i dalje životno ugrožen i hospitaliziran je na Odsjeku za neurohiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja – kazali su za „Avaz“ iz SKB Mostar.

Neslužbeno smo saznali da je mladić sinoć podvrgnut višesatnom operativnom zahvatu, a ozljede koje je zadobio su mu nanesene u predjelu glave.

U ovom huliganskom sukobu je, kako smo izvijestili, povrijeđeno pet osoba, među kojima su dva policajaca. Osim E.P., svima su konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Na licu mjesta sinoć obavljen uviđajNa licu mjesta sinoć obavljen uviđaj FOTO: AVAZ

S druge strane, policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog događaja koji je uznemirio javnost i provode se brojne radnje na identifikaciji i pronalasku osoba koje su se sukobile.

Kako saznajemo, nakon uviđaja koji je sinoć obavljen na mjestu događaja , na raskrsnici kod hotela „Ero“, za sada je privedeno pet osoba, a istragu je preuzeo Sektor kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, do sukoba navijača Zrinjskog i Veleža je došlo zbog, kako se to iznosilo, ispisivanja navijačkih grafita na objektima kod hotela „Ero“.

Mostarska policija je pucala uzrak kako bi rastjerala huligane, a ovi neredi su stavljeni pod kontrolu dolaskom pripadnika Specijalne policije MUP-a HNK.