Erdoan se oglasio prvi put nakon debakla AKP-a na lokalnim izborima: Izdvojio dva krivca

Erdoan se oglasio prvi put nakon debakla AKP-a na lokalnim izborima: Izdvojio dva krivca

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) oglasio se nakon debakla koji je njegova stranka AKP doživjela u svim većim centrima u Turskoj. 

Erdoan se obratio Izvršnom odboru AK partije i dao jasne upute, te poručio kako glasači nisu u velikom broju izašli na izbore. 

– On je rekao da i centrala stranke, kandidati i organizacija stranke imaju udjela u trenutnoj situaciji. Posebno je naglasio da će se detaljno evaluirati sve što se dogodilo od procesa selekcije kandidata do provedbe izbora – piše CNN Turk.

Dalje, prema pisanju “CNN Turka”, turski predsjednik je naglasio da su troškovi života i inflacija utjecali na izborne rezultate. 

– Erdoan je naglasio da AK Partija ne može graditi zid između sebe i građana. On je jasno rekao da oni koji imaju negativne stavove prema naciji, bez obzira na položaj, ne mogu izbjeći odgovornost – navodi se.

Kasnije se oglasio i povodom izborne pobjede Faruka Ozlua, gradonačelnika Duzcea i kandidata AKP-a.

– Ne brinite, pobjeda ne može biti premala ili prevelika. Pobjeda je pobjeda – poručio je Erdoan kandidatu.

Erdoan je poručio kako će nakon povratka posjetiti sve pobjedničke regije. 

– Sada sam zauzet, imam neka putovanja. Kada se vratim iz Amerike i Saudijske Arabije, nadam se da ću posjetiti naše pobjedničke regije – zaključio je predsjednik Turske.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica