Erdoan Turcima zabranio cigarete

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) rekao je da nikad neće dozvoliti kompanijama koje proizvode elektronske cigarete da svoje proizvode prodaju u Turskoj, apelirajući na Turke da umjesto cigareta konzumiraju čaj.

Govoreći na skupu protiv pušenja u Istanbulu, Erdoan je rekao da je naredio ministru trgovine da “nikad” ne dozvoli ulaz elektronskim cigaretama u Tursku, ističući da se duhanske kompanije bogate trovanjem ljudi.

ČITAJ JOŠ:  Silajdžić tvrdi: Država BiH je pod opsadom, a međunarodna zajednica je pomagač

– Oni su zatražili od nas mjesto i dozvolu da proizvode te elektronske cigarete. Mi tu dozvolu nismo i nećemo dati. Ako je to njihova investicija u Turskoj idite i investirajte na nekom drugom mjestu – rekao je Erdoan.

U Turskoj je 2016. godine godine registrirano 27 postopušača od ukupne turske populacije starijih od 15 godina, saopćila je Svjetska zdravstvena organizacija, što je manje za četiri posto u odnosu na 2010. godinu. Većinu pušača čine muškarci.

ČITAJ JOŠ:  Sve glasnije optužbe na rad Granične policije BiH

Iako samo konzumiranje elektronskih cigareta u Turskoj nije zabranjeno, kupovina ili distribucija jeste. I pored zabrane, elektronske cigarete nalaze put do potrošača preko interneta.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING