Portal 072info

Erdogan kategoričan: Borba će trajati dok Karabah ne bude oslobođen

erdogan AA 0711
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da se spajanjem tačaka kriza koje se pružaju od Sirije, preko Mediterana, do Kavkaza, dobije slika pokušaja opsade Turske.

Erdogan je danas prisustvovao svečanom otvaranju nove Gradske bolnice u Konyi i tom prilikom je kazao kako nove gradske bolnice širom Turske predstavljaju vrhunac investicija koje je ta zemlja realizirala u jačanju zdravstvenog sistema.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner
“Danas smo u Konyi radi otvaranja pet novih investicija, među 
kojima je i jedna od najvećih gradskih bolnica koje smo izgradili. U 
prvoj fazi će njen kapacitet biti 838 bolničkih kreveta, a naknadno će 
to biti povećano na 1.250 kreveta“, kazao je Erdogan.

Novoizgrađena Gradska bolnica u Konyi u augustu je primila prve pacijente, a u septembru je u njoj zdravstvene usluge dobilo blizu 100.000 ljudi.

Na ceremoniji u Konyi svečano su otvorena još četiri projekta i to obnova historijskog kompleksa Bugday, novoizgrađenog tranzitnog puta, novog industrijskog kompleksa Logistički centar Kayacik i novog stambeno-poslovnog kompleksa u mjestu Sarayonu sa 1.682 stambene jedinice.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

U obraćanju prisutnima, Erdogan je komentirao i aktuelnu situaciju u svijetu i kazao je kako je jasno da se svijet nalazi na prekretnici u kojoj se Turska pokušava udaljiti iz novog globalnog poretka, baš kao što joj je to urađeno stoljeće ili pola stoljeća ranije.

“Obratite li pažnju, vidjet ćete da se najveće krize u svijetu dešavaju sve oko Turske. Spajanjem tačaka kriza koje se pružaju od Sirije, preko Mediterana, do Kavkaza, dobijete sliku pokušaja opsade Turske. Takve igre smo vidjeli i prije. S jedne strane smo branili cjelovitost države i jedinstvo naroda, a s druge pravili korake koji razbijaju pokušaj opsade Turske“, kazao je Erdogan.

Erdogan je također kazao kako je Turska odlučnim stavom i predanim radom pokazala svijetu da se na nju mora računati u budućim reformama svjetskog sistema.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Komentirajući situacije u regiji, Erdogan je kazao kako neće dozvoliti pojavu bilo kakve sigurnosne prijetnje po Tursku i da u tom kontekstu svako područje može biti poprište vojne operacije ako na njemu postoji neka prijetnja.

“Oni koji su namjeravali biti prijetnja Turskoj u Siriji, trebaju shvatiti da su osuđeni na neuspjeh“, kazao je Erdogan.

On je komentirao i situaciju na istoku Mediterana i istakao kako Turska pod praznim prijetnjama i šupljim ucjenama nije posustala u borbi za legitimna prava u toj regiji, a kako su oni na drugoj strani prinuđeni da poslušaju poziv Turske na dijalog.

Erdogan je i danas ponovio da Turska u svakom smislu podržava Azerbejdžan u njegovoj borbi protiv armenske okupacije Nagorno Karabaha.

“Ova borba će trajati sve dok Karabah ne bude oslobođen od okupacije“, poručio je Erdogan.

Armenske snage su u nedjelju započele nove napade na naselja i vojne položaje Azerbejdžana, a azerbejdžanska vojska je odgovorila operacijom s ciljem oslobađanja okupiranih regija.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

Počitajte još

Erdogan: Dužnost svake časne države je da podrži borbu Azerbejdžana za oslobađanje okupirane teritorije

072info.com

Erdogan: Želimo našim mladim generacijama ostaviti veliku, snažnu i bogatu Tursku

072info.com

Erdoan poslao oštru poruku Armeniji

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI