Ericsson: Mala bazna stanica koja staje u šaku

Ericsson: Mala bazna stanica koja staje u šaku

301919ericssonKompanija Ericsson predstavila je mobilnu baznu stanicu koja je dovoljno mala da staje u šaku ruke, a obezbjeđuje signal za grupu ljudi u zatvorenom prostoru. 

Revolucionarno rješenje oblika diska nazvano je Ericsson Radio Dot Sistem, a kreirano je za različite situacije u kojima je potrebno u zatvorenom prostoru obezbjediti kvalitetan pristup mobilnoj širokopojasnoj mreži i prijenos glasa. Zatvoreni prostori predstavljaju poseban izazov za mobilne operatore koji žele da obezbjede stabilan signal. Postojeća rješenja su uglavnom usmjerena na prijenos glasa i ne zadovoljavaju sve veće zahtjeve vezane za upotrebu aplikacija. Pokrivanje većeg dijela zgrade signalom predstavlja izazov, kako zbog visokih troškova, tako i zbog ograničene skalabilnosti. 

Ericsson Radio Dot Sistem je kompaktno i fleksibilno rešenje. Uređaj je težak svega 300 grama, nastao je nakon dvije godine istraživanja i razvoja, a koristi 14 patenata. Odlikuje ga revolucionarna “dot”” antena koja korisnicima isporučuje mobilni širokopojasni signal. Zbog male veličine i skalabilnosti, ovaj uređaj zadovoljava potrebe različitih tipova korisnika sa srednjim ili velikim prostorijama, a ima potencijal da zadovolji potrebe operatora koji žele da ponude kompletno rješenje za zatvorene prostore. 

Dot uređaji se sa baznom stanicom povezuju preko standardnog LAN kabla, putem kojeg dobijaju i struju, a instalacije i nadogradnje su jednostavne, što omogućava brzo reagovanje na rastuće potrebe za kapacitetom i pokrivenošću. Erikson Radio Dot Sistem podržava integraciju sa Ericsson-om Wi-Fi ponudom, što omogućava funkcije poput preusmjeravanja saobraćaja u realnom vremenu kako bi korisnici dobili najviši kvalitet usluge putem Wi-Fi i 3G mreža. Radio Dot Sistem bi trebalo da bude komercijalno dostupan krajem 2014. godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica