Erling Haaland ne može registrovati svoj brend zbog potpuno bizarnog razloga

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland našao se u iznenađujućem problemu nakon što je saznao da ne može registrovati svoj brend zbog toga što već postoje proizvodi na tržištu plasirani pod njegovim imenom.

Zahvaljujući njegovom globalnom uspjehu, predstavnici igrača pokušali su registrovati Erling Haaland kao službeni zaštitni znak preko norveških vlasti, prije nego što su prešli na globalu scenu.

Haaland je već patentirao svoju proslavu i potpis, sve što bi mu trebalo omogućiti plasiranje mnogih stvari kao što su odjeća ili sportski rekviziti, ali njegovo ime više nije bilo dostupno, piše norveški list VG. Z

Zavod za industrijsku svojinu ga je obavijestio da je neko već prijavio njegovo ime i da ga koristi.

“Primili smo zahtjev 8. septembra 2022. godine, pod imenom Erling Haaland” , potvrđuje Knut Andreas Bostad, šef odjela za dizajn i zaštitne znakove ureda.

“Također su tražili da se ime Haaland može koristiti na odjeći, patikama i drugim predmetima, što se također realizuje na zahtjev Erlinga Haalanda, ali saznali smo da je brend već registrovan”.

Situacija izgleda napeta, ali postoji nekoliko rješenja za povrat ekskluzivnih prava, koja se mogu isplatiti Haalandu.

Norveški as može otkupiti licencu od trenutnog vlasnika. Također može pronaći finansijski sporazum za korištenje imena, na primjer, ugovorom o prodaji u procentima. Na kraju, može se destiti da trenutni vlasnik izgubi licencu ako ne proda ili ne koristi brend u roku od pet godina.

Klix