Erna Saljević natpisom na grudima pružila podršku ženama Afganistana: Ovako je to opravdala

Screenshot 4 35
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bh. influenserica Erna Saljević, na Instagramu poznata pod korisničkim imenom “Divaisback”, na sinoćnjoj gala večeri koju je organizirao BH Telecom natpisom na svojim grudima uputila je poruke podrške ženama Afganistana koje strahuju od ograničenja koja će im donijeti život s talibanima na vlasti.

Trake koje služe za oblikovanje dekoltea Erna je ovaj put iskoristila za nešto drugačiju namjenu, napravivši top na kojem je ispisala natpise podrške: “Revolution is a Woman”, što bi u prijevodu bilo “Revolucija je žena”, hashtag #Afghanwomen uz dva znaka “peace”.

ČITAJ JOŠ:  Rizici toplijih dana: Kako se zaštiti od potencijalno opasnih insekata

“Ne možemo šutjeti. Imamo moralnu dužnost reagirati, djelovati. Revolucija je žena”, napisala je Erna u opisu fotografija svog “outfita”.

Na jednoj od fotografija podijeljenoj na storyju napisala je: “Krenula sam na SFF event. Čekala me je gala haljina za crveni tepih. Dok sam lijepila trake da napravim savršen dekolte koji smijem da nosim, pale su mi na pamet žene Afganistana koje u ovom trenutku ne znaju šta im je budućnost, ali kriju svoje haljine, karmine, i što je najgore – diplome, certifikate, sve što ih čini slobodnim i edukovanim – ženama najprije”.

ČITAJ JOŠ:  Ako imate zelene oči ovo su vaše boje

Kazala je kako je na kraju odlučila ne obući haljinu i ostati s trakama na tijelu, koje su u tom trenutku bile njena solidarnost sa ženama, naprije onim iz Afganistana.

Erna je odlučila ostaviti trag, iako ne onakav kakav se inače očekuje na gala večerima.

Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram

“Svojim dekolteom ne kažem da žene trebaju ovako izgledati. Ovo je moj izbor. Moje tijelo. Ali kažem da žene trebaju imati izbor. Svoj. Ma kakav on bio. I niko ih zbog toga ne smije osuđivati”, poručila je Saljević pojašnjavajući razloge svog “performansa” koji, kako je kazala, predstavlja “njenu žensku slobodu”.

ČITAJ JOŠ:  Moć mandala: Krug koji birate predviđa što trebate u životu

Naglasila je i da razumije kako njen naum neće svi shvatiti jednako te da joj je želja bila da se o ovoj temi priča “za svu slobodu koju žene mogu i žele imati”.

GODISNJICA
MARKETING