Portal 072info

Ervin Zukanović vraća se u reprezentaciju: Na raspolaganju sam selektoru

Ervin Zukanović igra veoma dobro u Italiji. U 16 ovosezonskih kola Serije „A“ nastupio je u 11 utakmica, te je jedini odbrambeni igračChieva koji se upisao u strijelce u tekućem šampionatu.

Zukanović, iako su mu prioritet defanzivni zadaci, dva puta je i asistirao saigračima, od čega jednom jučer u važnom trijumfu Chieva nad Veronom (1:0) u gradskom derbiju.

„Da sam sve ovo sanjao prije dolaska ljetos u Italiju, ne bi bolje ispalo. Zaista, prezadovoljan sam i presretan. Nadam se da se sve ovo neće ureći, kako mi to kažemo u Bosni“, rekao je Zukanović za Anadolu Agency (AA) u telefonskom razgovoru danas iz Dubaija, naglasivši:    

„Ipak, s dvije noge čvrsto sam na zemlji. Promjena koju sam tražio, izazov, odnosno prelazak iz belgijske lige u Seriju ‘A’ bio je pun pogodak. Čekao sam svoju šansu i za sada iskoristio je na najbolji mogući način, zbog čega se osjećam fenomenalno“.     

Chievo se serijom dobrih igara i rezultata izvukao s dna tabele, te sada ima 16 bodova, jedan više od Atalante i četiri od Cagliarija, koji je ispod crte ispadanja iz italijanskog društva najboljih.  

„Cijeloj ekipi ide dobro u posljednje vrijeme. Bukvalno, koncentrišemo se od utakmice do utakmice. Sakupljamo bod po bod. Imamo dobru ekipu, dobre igrače koja zaslužuje i u narednim godinama igrati u Seriji ‘A’. U nastavku prvenstva, nakon kraće pauze i praznika 6. januara sastajemo se s direktnim konkurenTom za opstanak, Torinom. Svi smo uvjereni da ćemo nastaviti u ovom ritmu, pobijediti i ući u malo mirnije vode“, kazao je Zukanović.

Zukanović je briljirao u gradskom derbiju sa Veronom (1:0). Fascinirala ga je i atmosfera na tribinama u najvažnijem fudbalskom ogledu grada Romea i Julije.

„Derbi u Veroni ima sličnosti i s našim sarajevskim gradskim derbijemŽeljezničara i Sarajeva. Atmosfera na tribinama bila je usijana. Navijanje je bilo odlično i zadovoljstvo je igrati u takvom ambijentu“, istaknuo je Zukanović, koji smatra da će do kraja šampionata Juventus (39 bodova) i Roma (36) voditi bitku za titulu prvaka Italije.

Kaže, nije u stalnom kontaktu s bh. igračima u Seriji „A“ MiralemomPjanićem (Roma), Senadom Lulićem (Lazio) i Milano Đurićem(Cesena), ali hvali igre sunarodnjaka u nacionalnom prvenstvu na Apeninskom poluostrvu.

Zukanović je nakon neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Brazil bio u sukobu s bivšim selektorom Safetom Sušićem zbog čega nije dobio priliku za povratak u nacionalni tim BiH. Izborom Mehmeda Baždarevića za selektora nada se da će dobiti priliku da ponovo obuće „najdraži dres“.  

„Prije svega, najvažnije je da Bosna i Hercegovina napravi uspjeh sa selektorom Baždarevićem. Dakle, sa mnom ili bez mene bitno je da se BiH vrati na pobjednički put. Na raspolaganju sam novom selektoru i ako njegov poziv dođe – dobro došao. Ukoliko se to ne desi život ide dalje, ostat ću fokusiran samo na utakmice u Chievu“, zaključio je Zukanović u intrevjuu za Anadolu Agency, istaknuvši kako se BiH i pored lošeg starta u kvalifikacijama za EURO 2016, ipak, može naći na šampionatu Starog kontinenta koji će biti odigran u Francuskoj.  

”Nakon utakmice avionom na odmor u Dubai. Odmah nakon jučerašnjeg gostujućeg slavlja u gradskom veronskom derbiju Zukanović se s porodicom avionom uputio na odmor u Dubai.

„Ovdje u Dubaiju je odlično i naredne dane ću iskoristiti da uživamo što je više moguće. Nadam se još uspješnijoj 2015. godini, što želim svim Bosancima i Hercegovcima“, poručio je Zukanović iz Dubaija. 

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak