Esad Hindić: Sunitu zlostavlja uposlenica KPZ-a, zatvorenice je napadaju

Esad Hindić: Sunitu zlostavlja uposlenica KPZ-a, zatvorenice je napadaju

Esad Hindić, otac Sunite Hindić koja je osuđena na šest godina zatvora zbog ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, javio se redakciji „Avaza“ te se požalio na tretman koji se nad Sunitom provodi u Kaznenopopravnom zavodu Tuzla, gdje izdržava kaznu.

Posebno se požalio na ponašanje jedne uposlenice zatvora koja, kako tvrdi Hindić, zlostavlja Sunitu te joj navodno prijeti da joj otac nikad neće ući u zatvor, da će izgubiti pogodnosti, kao i da će joj napraviti da deset godina ostane u zatvoru.

– Ta gospođa se ponaša tako arogantno. Meni ne dozvoljava da uđem u zatvor. Kad se na kapiji predstavim, samo mi spuste slušalicu. Ako je ja zanimam, možemo otići na kafu, a ne da se sveti mom djetetu – kazao je Hindić.

Esad Hindić - Avaz
Esad Hindić

Pojasnio je da se žalio u Ministarstvu pravde FBiH te da mu je, tvrdi Hindić, službenica rekla da oni ne mogu ništa učiniti, da je staratelj u pravu i da joj Sunita ne bi trebala ništa govoriti.

Tvrdi da je tražio da je premjesti u RS da izdržava kaznu.

– Tražio sam da izdržava kaznu u Istočnom Sarajevu, ali kažu da ne može. Znači, mora da ostane tu gdje joj je život već zagorčan. Kada Suniti prijete i kada je napadaju, niko ne reagira, a kad ona nešto kaže, odmah se svi nadignu. Sunita mi se požalila da je napadaju štićenice. Rekao sam joj da ih izbjegava – kazao je Hindić.

Zašto Sunita nije mogla dobiti novu ličnu kartu te zašto joj je prije tri dana pozlilo, čitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE