35A9D8B5 0235 4EEE 9047 EBD18C5658B5
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
NER FIT

Ministrarstvo zdravlja Crne Gore donijelo je novu odluku da se zatvore klubovi, i na otvorenom i na zatvorenom, počevši od 23. jula do 2. avgusta ove godine, a zbog pandemije koronavirusa.

FIXGEHALT

Nove mjere znače propast i za veliki dio domaće estradne scene koja je za svoje ranije zakazane nastupe u ovom periodu uložila (i potencjalno dobila), više desetina hiljada eura.

Tokom proteklih godinu i po dana većina muzičara nigdje nije nastupala. Činilo se da se situacija popravlja ovog ljeta, te su velike zvijezde sa domaće estradne scene početkom juna krenule da zakazuju nastupe u Srbiji, ali i na crnogorskom primorju. Planovi su sada poremećni.

“Epidemiloška situacija u Crnoj Gori je i dalje povooljna, što je konstatovala i SZO, ali poziva se na oprez. Shodno dosljednjim najavama i upozorenjima Savjet za borbu protiv koronavirusa reagovao je momentalno, nakon prvih signala, uslijed promjene epidemiološke situacije, mjere konornavirusa prilagođeno si situaciji na terenu. Od petka 23. jula do ponedjeljaka 2. avgusta privremeno se zabranjuje rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom prostoru“, rekao je dr. Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

LIDER

Šta to znači?

Saša Kovačević, Senidah, Aca Lukas, Maja Berović, Aleksandra Prijović, Dara Bubamara, „Hurricane“, Edita, Sandra Afrika, Đani, Tropiko Bend, Jala i Buba, Seka Aleskić, Aco Pejović, Darko Lazić, Sloba Radanović, Jelena Karleuša i mnogi drugi ostali su ukupno bez stotina hiljada eura zbog novih mjera koje su na snazi od danas.

Aleksandar Cvetković iz Tropiko benda, poznatiji kao Sale Tropiko, upravo je ušao u avion za Crnu Goru iz Beograda. Nastup je trebalo da održi večeras. U kratkom razgovoru, samo je potvrdio da je na putu.

Portal Nova.rs pokušao je da stupi i u kontakt sa pop zvezdom Jelenom Karleušom koja bi svoj nastup u Crnoj Gori trebalo da održi sutra. Njen menadžment je, međutim, ostao bez komentara do objavljivanja ovog teksta, a izvor blizak pjevačici tvrdi da još uvijek ne znaju šta će se desiti.

Saša Đurić, menadžer Rade Manojlović, Cvije, Mije Borisavljević i Marije Mikić, kaže da još uvijek nije čuo najnoviju informaciju. “Ja prvi put to čujem. Moji pjevači imaju zakazane nastupe u Crnoj Gori – u Kotoru, Petrovcu, Budvi… S druge strane, svi moji pjevači koji rade u Srbiji i inostranstvu baš mnogo rade sada, i prvi put čujem tu informaciju i nadam se da ćemo ovo ljeto završiti kako treba. Stalno sam u kontaktu s kolegama menadžerima, i svi njihovi pjevači rade. Nisam ni od koga čuo tako nešto“, rekao je on za Nova.rs.

Damijan Oklopdžić, menadžer repera Milija, Gazda Paje, Nućija i Vojaža, izjavio je da mu je „jako žao“ zbog novih mjera. „Jako mi je žao zbog poštenog naroda koji nije ništa radio godinu dana, i sada kada treba da uzmu novac da hrane svoju porodicu, opet se uvode mjere. Žao mi je i publike koja je cijelo ljeto čekala da vidi svoje omiljene izvođače, a sada za to neće imati prilike“, rekao je on za Nova.rs.